הסכמות בין עיריית ירושלים למשפחות חטופים: העדלאידע תתקיים עם תוכן תואם לרוח התקופה

הסכמה בירושלים: עדלאידע - עם תוכן תואם לרוח התקופה
בפגישה בין ראש העיר ליאון לנציגי משפחות חטופים עלו בקשותיהם לשנות את שם האירוע המתוכנן מ"עדלאידע" ל"תהלוכת פורים מאוחדים" ולצמצם את עוצמת המוזיקה באירוע. ראש העיר נענה לבקשת המשפחות
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
-
צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

עיריית ירושלים סיכמה היום (חמישי) עם נציגי משפחות חטופים כי העדלאידע בעיר תתקיים עם תוכן התואם לרוח התקופה. בהודעה משותפת למטה משפחות החטופים ועיריית הבירה נכתב כי "התהלוכה תצעד במסלולה המתוכנן ברוח התקופה ועם תוכן מוזיקלי שהוסכם בפגישה". 

הפגישה התקיימה בין ראש העיר משה ליאון לנציגי משפחות חטופים, שם עלו בקשותיהם לשנות את שם האירוע המתוכנן מ"עדלאידע" ל"תהלוכת פורים מאוחדים" ולצמצם את עוצמת המוזיקה באירוע. ראש העיר נענה לבקשת המשפחות.

התהלוכה תתקיים ביום שני הקרוב, שושן פורים, ברחובות הבירה. "האירוע נועד לשמור על החוסן הנפשי של ילדי ישראל ולתת להם מקום לשמוח גם במציאות המורכבת בה אנו חיים", נכתב בהודעה. בסיום דברי ראש העיר בפגישה אמר: "כולי תקווה שכל עם ישראל יגיע לירושלים וישתתף בתהלוכה שאותה יוביל מיצג החטופים יחד עם מיצגים הקוראים להשבתם". 

ברקע הביקורות על קיום האירוע בצל המלחמה אמר היום מנכ"ל תיאטרון ירושלים קובי פריג', יוזם העדלאידע בבירה, כי הם בוחנים חלופות לאירוע. בשיחה עם כאן חדשות אמר פריג': "צריך להגיע להסכמות, אבל בסוף מי שקובע הוא ראש העירייה".

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

פריג' נפגש אתמול עם בני משפחות חטופים ותושבים המתנגדים לקיום האירוע. "אני לא מסכים עם האמירה שיש לדחות את האירוע", הוא אמר. "אני מאמין שאירוע כזה יכול לחזק את המשפחות, כדי לקבל אנרגיה ולקבל החלטות".

הוא הוסיף בשיחה עם כאן חדשות: "היו לנו כמה טעויות באיך שזה יצא, בגרדניוזיות. עדלאידע זה נשמע כמו פסטיגל, אירוע מאוד מסחרי, וזה לא המצב. זו הייתה טעות לקרוא לזה עדלאידע". הוא טען: "זה מצעד שמאוד מאוד מבטא את המצב. הכל יצירה מקורית של אומנים שבאים לעזור לילדים".

יותר משלושה בתי ספר בירושלים הודיעו אתמול על ביטול השתתפותם באירוע. תזמורת משטרת ישראל ואמנים מעוטף עזה שהיו אמורים להציג את מיצב בארי ביטלו את השתתפותם גם הם. מוזיאון ישראל קרא עם גופים נוספים לשנות את אופי הארוע ואומנים וספקים רבים רוצים לבטל את השתתפותם אך כבולים בחוזים וקנסות.

משפחות חטופים פנו ביום שלישי לעיריית ירושלים בבקשה לבטל את חגיגות העדלאידע המתוכננות בעיר - שצפויות להתקיים לראשונה מזה 42 שנים. אילה מצגר, כלתו של החטוף יורם מצגר, אמרה בסרטון שהעלתה בנושא: "אנא פרקו את העדלאידע לאירועים קטנים, לא המוניים, זה לא מתאים השנה. מסתובבות בנינו יותר מדי משפחות אבלות, שכולות, שאחרי 6 חודשים יקיריהן עדיין בשבי", אמרה.

בערים רבות בארץ - בהן חולון ותל אביב - הוחלט לבטל את חגיגות העדלאידע השנה, ולהסתפק באירועים קטנים וסמליים בלבד. על אף זאת, בירושלים תחודש חגיגת העדלאידע בעיר - והיא תתקיים בה לראשונה מאז שנת 1982, לאחר 42 שנות הפוגה. משפחות חטופים מתנגדות לקיום האירוע בבירה, וניסחו עצומה שצברה עד כה כ-1,500 חתימות של אנשים הקוראים לביטול הצעדה.

נעם דן, קרובת משפחתו של החטוף עופר קלדרון, אמרה לרן בנימיני ויגאל גואטה בכאן רשת ב: "אני לא רוצה להיות 'מחרבת מסיבות' של אף אחד, גם ככה אנחנו (בני משפחות חטופים) מפחדים לייצר אנטגוניזם. אני לא מדברת על לבטל - אני מדברת על לדחות. כשהם יחזרו נעשה הילולה גדולה והודיה. יש לציין את המועד העברי היהודי שחוגג את חג הפורים - לא קראנו לבטל את התחפושות או לבטל את המסיבות. יש משהו בעיר בירה, שחוגגת ב-7 במות ראוותניות, אמירה אחרת ממסיבות. הצעדה הזאת לא תתקיים".

הפופולריים