צפו בתחקיר כאן חדשות

בדרך לכתב אישום נגד החברה שגייסה מיליונים מחרדים?

בדרך לכתב אישום נגד החברה שגייסה מיליונים מחרדים?
חברת ההשקעות החרדית "בסדנו", בראשותו של ברוך אליעזר גרוס, חשודה בהונאת משקיעים בהיקף של מיליוני שקלים
מחבר גילי מלניצקי מחבר גילי מלניצקי
Getting your Trinity Audio player ready...
אליעזר גרוס, מנכ"ל חברת בסדנו
צילום: .

מחלקת חקירות ברשות ניירות ערך סיימה היום (חמישי) את החקירה בתיק קבוצת בסדנו - אחת מקבוצות ההשקעות הפרטית הגדולות ביותר בחברה החרדית, ותעביר את ממצאיה לפרקליטות, שתבחן האם להגיש כתבי אישום בעניין קבוצת בסדנו. החקירה של הרשות לניירות ערך העלתה חשדות חמורים לביצוע עבירות של הצעה ומכירת ניירות ערך לציבור ללא תשקיף, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ועבירות הלבנת הון.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

תיק החקירה נגד החברה, שבראשה עומד ברוך אליעזר גרוס ונושאי משרה נוספים בקבוצה, נפתח בסמיכות למועד פרסום תחקיר כאן 11, וצפוי לעבור בקרוב לפרקליטות מחוז ת"א לצורך בחינת הגשת כתבי אישום נגד המעורבים בפרשה.

העבירות בוצעו לכאורה בין השנים 2019-2022. על פי החשד, קבוצת בסדנו עסקה בגיוס כספים ממשקיעים בהיקף של למעלה מ-100 מיליון שקלים, בפרט מהמגזר החרדי, לשם השקעות בארץ ובחו"ל - תוך כדי ביצוע עבירות של הצעה ומכירה לציבור ללא תשקיף. 

החשוד המרכזי בתיק, ברוך אליעזר גרוס, עומד בראש הקבוצה כבעלים, יו"ר, מנכ"ל, וכן בעל השליטה בחברת פרנסה ניהול בסד בע"מ, שתחתיה קיימות עשרות חברות ושותפויות שונות המגייסות כספים ממשקיעים.

לפי החשד, הקבוצה התנהלה באמצעות מספר רב של חברות כאשר המידע שהוצג למשקיעים הוא כי כל חברה נועדה לפעילות מסוימת ומובחנת. בפועל, החשד הוא כי בניגוד למה שנאמר למשקיעים, הקבוצה ניהלה את כלל הכספים שקיבלה מהמשקיעים כבריכה כספית אחת, שעה שכספי המשקיעים עורבבו בין חברות בקבוצה.

כך לפי החשד כספים שגויסו ממשקיעים לכאורה לטובת פעילות מסוימת שימשו בפועל לפעילויות אחרות ולטובת כלל הקבוצה, ומשכך הלכה למעשה שימשו את כלל זרועותיה ובניגוד למה שהוצג למשקיעים.

בנוסף, המודל הכלכלי של הקבוצה לא היה ישים ופעילות החברה היתה הפסדית ובוודאי שלא יכלה לשרת את התשואות הגבוהות שהובטחו למשקיעים. כתוצאה מכך החשד הוא כי כספי המשקיעים עצמם שימשו לתשלום התשואות שהובטחו למשקיעים או החזר חובות הקבוצה למשקיעים אלה.

בסיועם של נושאי משרה בקבוצה, ניהל גרוס על פי החשד את מערך הקבוצה וכספי המשקיעים כאמור, תוך ניצול מבנים משפטיים המאפשרים גיוס משקיעים נוספים, כחלק מהפרדה מלאכותית בין הישויות המגייסות את הכספים, וללא מסירת מידע מלא וגלוי לציבור המשקיעים, באופן שנועד לעקוף את מגבלת החוק המעוגנת בסעיף 15 לחוק ני"ע. נדגיש כי מדובר בשלב של העברת תיק החקירה לפרקליטות, ולפרקליטות מסורה הסמכות להחליט על המשך הטיפול בתיק ובנוגע להגשת כתבי אישום.

הפופולריים