אלפי בני אדם הגיעו היום (ראשון) לקבר רבי שמעון בר יוחאי בהר מירון, בניגוד לצו סגירה שהטיל אלוף פיקוד צפון על המקום. עימותים התפתחו במקום עם המשטרה, אולם בתיעודים שהופצו ברשתות החברתיות נראים השוטרים נוהגים באלימות קשה כלפי באי המקום.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
בניגוד להנחיות: מאות מתפללים במירון ניסו להגיע למתחם קבר הרשב"י, התעמתו עם שוטרים וגרמו נזק למושב ולמתחם הקבר. המשטרה עיכבה אוטובוסים שהסיעו מתפללים לכיוון מירון | @rubih67 עם הפרטים #חדשותהערב #כאןעםהצפון pic.twitter.com/xaxnOXtvEY
— כאן חדשות (@kann_news) May 26, 2024
מבית החולים זיו נמסר: "נכון לשעה זו הובאו למרכז לרפואה דחופה זיו 16 פצועים קל מאירוע ההילולה במירון, במהלך הפרות הסדר במקום. הקשיש בן 75, עבר הדמיה, ולא נמצא עדות לדימום או שברים בראשו. הוא עבר חבישה וישוחרר לביתו".
שוטר דוחף בחוזקה אדם מבוגר שנופל על הרצפה
שוטרת מכה אישה ודוחפת אותה באלימות
למרות בקשותיהם של רבנים וראשי חסידויות לא להגיע להר, מתפללים שהגיעו למקום התעמתו עם המשטרה - פרצו למתחם הקבר, השחיתו ציוד משטרתי שהיה במקום ואף שטחים חקלאיים באזור. כמו כן, בתיעודים רבים, נראים שוטרים ושוטרות כשהם מפעילים אלימות כבדה כלפי גברים, נשים וזקנים כאחד, בהם כלפי אדם בשנות ה-80 לחייו.
בעקבות האלימות הקשה השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, מסר לכאן חדשות: "לא יכולים להיות אירועים כאלו. ביקשתי מהם דין וחשבון, על שלושת האירועים גם עם האיש המבוגר על כסא הגלגלים, גם עם היורה וגם עם האישה ששוטרת מג"ב הכתה באלה, בעטה ודחפה אותה". בריאיון קיים בכאן רשת ב אמר השר כי בעקבות התיעודים, שני שוטרים ושוטרות הושעו מתפקידם. בתוך כך, שר הפנים משה ארבל דרש שתקום חקירת מח"ש נגד אותו שוטר.
כמו כן, במהלך העימותים 19 שוטרים שעל פי במשטרה נזרקו לעברם מוטות ברזל, זכוכיות וחפצים - פונו לקבלת טיפול רפואי. מהמשטרה נמסר: "עד כה הורחקו מהמקום מעל ל-1000 אנשים לא מורשים ועוד אלפים נחסמו בכבישים המובילים לאתר".
שוטר מפעיל אלימות כלפי אדם מבוגר בכיסא גלגלים
שוטר מכה מתפלל באגרוף
יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ גינה גם הוא את התמונות שתועדו באירוע וכתב: "התמונות הקשות של דחיפות והפעלת כוח מוגזמת במירון מחייבות גינוי ובדיקה מעמיקה. גם אם המאמינים שהגיעו עברו על ההנחיות, תוך התעלמות מהסכנה הביטחונית, אסור להגיע לפעולות כמו אלו שראינו".
עוד הוא הוסיף: "שוטרי משטרת ישראל פועלים 24/7 מזה תקופה ארוכה כדי לשמור על הביטחון האישי והציבורי בעת מלחמה, וכולנו מחזקים אותם. אבל אסור שהשמירה על הסדר הציבורי - תהפוך לאלימות בחסות החוק.״