עו"ד אפי נוה ונשיא בימ"ש המחוזי לשעבר איתן אורנשטיין נעצרו בחשד לשוחד

אפי נוה ונשיא ביהמ"ש לשעבר אורנשטיין נעצרו בחשד לשוחד
החקירה נפתחה בעקבות פרסום הקלטות בין השניים בכלי התקשורת לפני כחודשיים. השניים שוחררו בתנאים מגבילים
מחבר אורלי אלקלעי מחבר אורלי אלקלעי
Getting your Trinity Audio player ready...
אפי נוה
צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

בסיום חקירתו בחשד לשוחד, מרמה והפרת אמונים: יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, אפי נוה, שוחרר לפנות בוקר (רביעי) לביתו בתנאים מגבילים - בהם ערבות עצמית בסך 20 אלף שקלים ואי יצירת קשר עם מעורבים בתיק למשך חודש.

נשיא בית משפט מחוזי לשעבר איתן אורנשטיין עוכב גם הוא אתמול לחקירה בלהב 433 בחשד לשוחד, מרמה והפרת אמונים. בלשי היחידה הגיעו הבוקר לבתיהם של השניים, ערכו חיפוש ועיכבו אותם לחקירה. החקירה נפתחה בעקבות פרסום בכלי התקשורת לפני כחודשיים. אורנשטיין שוחרר באותם תנאים כבר אמש.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

הפרשה התחילה כשאורנשטיין רצה להיות שופט מחוזי והוא הבין שנוה היה המפתח לכך, לכן היו בין השניים שיחות לבביות וגם ענייניות. נוה אמר לו "אני הולך איתך, אבל דורש תמורה". העבירה הכי ברורה היא זו שנוה אמר לו שיש לו תיקים אצל השופטת דליה גנות, והוא ביקש להעבירם לשופט אחר. הוא כינה אותה "טיפוס סוגר חשבונות". הפרשה התחילה מהפריצה לטלפון של אפי נוה.

ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרה הנחה את היחידה הארצית לחקירות הונאה לפני כחודשיים לפתוח בבדיקה בעקבות הקלטות השיחות בין אורנשטיין לנוה. ההקלטות, שפורסמו ב"הארץ" העלו חשש לעבירות פליליות של השניים. 

 
הפופולריים