ארגון חוננו: שוטר הכה נער בן 14 - דורשים חקירת מח"ש

ארגון חוננו: שוטר הכה נער בן 14 - דורשים חקירת מח"ש
לטענת הארגון השוטר הכה את הנער באמצעות אלה וגרם לו לפציעה בראשו: "מעוצמת המכות נפתח ראשו של הילד ודם ניגר על גופו ובגדיו" • המשטרה: "מקרה אינו מוכר לפיקוד המרחב. ככל שימצא כי התלונה שהוגשה מוצדקת והמקרה אכן התרחש - נפעל בהתאם"
מחבר ורד פלמן מחבר ורד פלמן
Getting your Trinity Audio player ready...
ילדים שהוכו על ידי שוטרים - 11.06.24
ילדים שהוכו על ידי שוטרים - 11.06.24 צילום: ארגון חוננו

ארגון "חוננו" הגיש הבוקר (שלישי) מכתב למחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) בדרישה לפתוח בחקירה נגד שוטר שלכאורה : "הכה ילד בן 14 בראשו פעמיים באמצעות אלה ללא סיבה וללא אזהרה מוקדמת - עד שפתח את ראשו ונזקק לשש סיכות לסגירת החתך הגדול". 

בנוסף, נשלחה בקשה מטעם הארגון למפכ"ל המשטרה קובי שבתאי בדרישה להביא לפיטרי השוטר: "שוטר המרשה לעצמו לתקוף קטין, אך בן 14, בצורה כה חמורה ומזעזעת – לא מתאים לשרת מטעם מדינת ישראל בתפקיד המקנה כוח וסמכות", נכתב. לפי הארגון, הנער השתתף בסיבוב שערים שנערך באזור שערי הר הבית בעיר העתיקה בירושלים אתמול בלילה כאשר "לא כל התראה מוקדמת שעט השוטר לעבר הקטין".

מעורך דינו של הנער נמסר: "אין כל הצדקה חוקית למצב דברים בו ילד, אך בן 14, אשר אינו מהווה כל איום על השוטר יחטוף ממנו מכות אלה לראש. יש להקדים דיבורים לשליחת ידיים, קל וחומר כאשר מדובר על הכאה, קל וחומר בן בנו של קל וחומר כאשר מדובר על הכאה חמורה המבוצעת באמצעות אלת ברזל". 

עוד טען כי לאחר המקרה השוטר עזב את המקום: "הכאת הקטין ונטישתו מדמם ללא ביצוע פעולה שיטורית בעניינו מעידה כי לא היתה כל עילה חוקית לפעול נגדו".

משטרת ישראל מסרה בתגובה: "מבדיקה שערכנו עולה כי המקרה אינו מוכר לפיקוד המרחב, ולא ברור עד כה איזה שוטר מעורב בכך.
לצד זאת ככל שימצא במח"ש כי התלונה שהוגשה מוצדקת והמקרה אכן התרחש - אנו נפעל בהתאם".

הפופולריים