נשיא האוניברסיטה העברית בירושלים, פרופסור אשר כהן, הסביר בריאיון לכאן רשת ב מדוע לא פיטר את המרצה פרופסור נדירה שלהוב-קיבורקיאן, שהאשימה את ישראל ברצח עם ונעצרה בחשד להסתה. "צריך לפעמים לעצור את הנשימה, לתת לקיצוניים להגיד את דעתם ולהמשיך הלאה, אלא אם כן זה מסכן את המדינה", אמר היום (שני) בתוכנית "בחצי היום".
האזינו לריאיון עם פרופ' אשר כהן
לדבריו, "יצאתי נגד דבריה. הם לא ראויים ומעוררים בי סלידה עמוקה. הצענו לה לעזוב למקום אחר כי היא אמרה דברים קיצוניים, אך אני לא מחפש כוח רב מידי ולא ביקשתי לפטר אותה. מותר להגיד שיש להפסיק את המלחמה בעזה, זה לא נגד החוק. אם נאמרו דברים אחרים, יש חוק ועל המשטרה לטפל. אנו במלחמה ויש רגשות סוערים. גם בעת מלחמה יש לשמור על איזון הדברים".
פרופסור כהן סבור כי אנו עלולים למצוא את עצמנו במצב של "ציד מכשפות" בעקבות הצעת החוק של הקואליציה נגד מרצים שידברו נגד מדינת ישראל. על ההפגנות של סטודנטים ערבים אצלו בקמפוס אמר כהן כי הוא חושש שהחוק המוצע הוא "השתקת האקדמיה", שעלולה להגיע גם למעשי אלימות.
ב-19 באפריל בית משפט השלום בירושלים שחרר את שלהוב-קיבורקיאן לביתה, אחרי שנעצרה בחשד להסתה לטרור בשל התבטאויותיה. היא שוחררה בתנאים מגבילים, שכוללים ערבות וחובת התייצבות לחקירה בעת דרישה. במשטרה ביקשו לערער על ההחלטה.
מוקדם יותר החודש הגיש ראש הקואליציה, ח"כ אופיר כץ, הצעת חוק לפיטורי מרצים ושלילת תקציבים למוסדות. לפי ההצעה, מוסד יחויב לפטר מרצה, איש הוראה או חוקר, אם יתבטא באופנים הבאים: שלילת קיומה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, הסתה לטרור, תמיכה בארגון טרור; תמיכה במאבק מזוין או במעשה טרור של מדינת אויב, של ארגון טרור או של יחידים נגד ישראל.