יו"ר ארגון המורים רן ארז: למורות אין כוח לעמוד בלחצים כי הן גם אימהות ורעיות

רן ארז: למורות אין כוח לעמוד בלחצים כי הן אימהות ורעיות
בריאיון בכאן רשת ב טען ארז בתגובה על כך שמחצית מהמורים הגישו ציונים בניגוד לעיצומים: "משרד החינוך ומנהלי בתי הספר פועלים במצ'ואיזים ושוביניזם ומנצלים את העובדה שבמערכת החינוך 75% הן מורות" • הוא הוסיף: "גם אם היא עייפה ועצבנית היא צריכה להיות נחמדה לבעלה"
מחבר קלמן ליבסקינד מחבר קלמן ליבסקינד
Getting your Trinity Audio player ready...
רן ארז
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יושב ראש ארגון המורים רן ארז התראיין הבוקר (שני) בכאן רשת ב על עיצומי ארגון המורים, שמעכבים את הגעת ציוני הבגרות של התלמידים. בתגובה על כך שמחצית מהמורים לא עמדו בעיצומים וכן הגישו את ציוני המגן למשרד החינוך - אמר שיש קשר לעובדה שמדובר במורות, כלומר נשים. 

האזינו לריאיון המלא ב"קלמן ליברמן" בכאן רשת ב:

"כנראה שמשרד החינוך, מפקחי משרד החינוך ומנהלי בתי הספר, שפועלים במצ'ואיזים ושוביניזם, מנצלים את העובדה שבמערכת החינוך 75% הן מורות שעובדות בשלוש משרות - אמא, רעייה ומורה", אמר ארז. הוא המשיך: "אין להן את הכוח לעמוד בכל הלחצים של המאבקים. אני לא מרים ידיים, ויש כאלה חלשים יותר שמחפשים את הנוחיות של החיים, וכדי לא להסתבך עם המנהל נכנעים ונותנים את הציונים".

אז ארז האשים את משרד האוצר: "שמעתי מאנשי משרד האוצר שלא צריך לתת למורים שכר גבוה כי מילא רובן נשים וזו משכורת שניה, אז לכן יסתפקו במה שמקבלים. אביגדור יצחקי, לשעבר באוצר, אמר את זה. הוא גם אמר שזה לא פלא שבפרקליטות מפסידים כל כך הרבה תיקים, כי הרוב שם הן פרקליטות".

לשאלה מה זה אומר "לעבוד כרעייה", השיב: "גם אם היא עייפה היא צריכה להיות נחמדה לבעלה. הם חיים ביחד, היא לא יכולה להוציא את כל העצבים בבית. יש לאישה שלוש משרות. גבר כנראה מסתדר עם פחות משרות. הם מוותרים אולי על גידול הילדים או שהם לא עקרי בית או שאולי הוא בא הביתה, אוכל ויוצא לראות כדורגל".

ארז התייחס לתהליך המו"מ עם משרד האוצר ואמר: "תהליך המו"מ הוא ארוך עם עליות ומורדות, כאשר משרד האוצר הוא זה שמנהל מולנו את הדיונים. משרד החינוך לא מעורב ואינו אכפת לו מהמצב". הוא הדגיש את החשיבות של אישור האוצר בשלטון המקומי, וציין: "מי שקובע את המצב זו סמוטריץ' ואנשיו".

בהמשך, הוא הביע את הדרישה לתוספת שכר, והסביר: "האינפלציה גרמה לכך שהשכר שלנו שווה 7-8% פחות. האוצר מציע תוספות, אך דורש גם שינויים שאיננו יכולים לקבל, כמו חיסול החינוך הממלכתי-ציבורי".

ארז הזהיר מפני ההשלכות של המעבר לחינוך פרטי, ואמר: "ביישובים סוציו-אקונומיים גבוהים יכולים להציע חוזים משמעותיים יותר, ובכך מורים מהפריפריה יעזבו". הוא הציע לאוצר לאפשר למורים לעבוד בשני רבדים – הסכם קיבוצי ותוספות אישיות.

לסיום, הוא ציין את מצב הקבלה למערכת החינוך: "השנה התקבלו 2,600 מורים ללא רישיון הוראה. כדי למשוך מורים, חייבים לשפר את התנאים ולהעלות את השכר".

הפופולריים