תושבי כפר עקב שבמזרח ירושלים הפגינו הבוקר (שבת) מול משרדי תאגיד המים של רמאללה שנמצאים בכפר, במחאה על השיבושים באספקת המים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
התושבים קראו: "הדרישות שלנו לגיטימיות. אנחנו רוצים מים. בבית חנינא יש מים - בכפר עקב אין". בכפר עקב, בה מתגוררים כ-100 אלף בני אדם, דורשים התערבות מעשית של ראש עיריית ירושלים משה לאון, ובערב צפויה מחאה מחוץ לביתו.
כפר עקב נמצא באזור בשטח המוניציפאלי של ירושלים ותושביה תושבים ישראלים, אך מתגוררים מחוץ לגדר הביטחון ואספקת המים בו נעשית על ידי תאגיד המים של רמאללה. התושבים נערכים להגיש בג"ץ.
לרשות הפלסטינית יש קשיים תקציביים - ולתושבים בירושלים אין מים בברז@nurityohanan #חדשותהלילה pic.twitter.com/R7piHFHyYe
— כאן חדשות (@kann_news) July 17, 2024
לפני שלושה ימים דווח בכאן חדשות כי תושבי כפר עקב חווים זה חודש וחצי בעיות קשות באספקת המים, עד כדי כך שהם מקבלים מים זורמים בסך הכל כיממה בשבוע.
התושבים פנו לרשויות השונות והועברו מאחת לשניה ובסופו של יום אל תאגיד המים הפלסטיני. אלא ששם מאשימים את חברת מקורות בהקטנת מכסות המים. לאחר פנייה לעיריית ירושלים ולתאגיד המים האזורי של ירושלים - תאגיד הגיחון, כדי לבדוק מדוע הם לא נותנים פתרונות מידיים, אך העירייה מסרה להם שלא מדובר תחום סמכותה.
אחד התושבים סיפר על המצוקה הקשה: "אני עומד עם סטופר על הדלת של השירותים ואומר לבת שלי '3 דקות יש לך ואת יוצאת'. אפילו באפריקה ובעזה יש מים. ישראל נותנת מים לעזה, אבל לא לאזרחים ולתושבים ישראלים. אנשים כל יום צועקים 'הצילו' וקונים מים שהם לא יודעים מה המקור שלהם: ספקי מים, גנבי מים וכל מיכל מים עולה 350 שקל".