כאן רשת ב

אלמנתו של חיים פרי, חטוף שנרצח בשבי חמאס, הגשימה את חלומו

אלמנתו של חיים פרי, חטוף שנרצח בשבי, הגשימה את חלומו
פרי כתב ספר שהקדיש לנכדתו, שנה וחצי לפני שנחטף. משפחתו לא פרסמה את הספר וחיכתה להשבתו מהשבי, לפחות עד יום הולדתו ה-80. חודשיים אחרי שהגיע לגיל המיוחד, בני המשפחה התבשרו שהוא נרצח, ואז התקבלה ההחלטה להפוך את הספר למפעל להנצחתו של חיים
מחבר ד"ר גילי תמיר מחבר ד"ר גילי תמיר
ללא קרדיט
צילום: ללא קרדיט

את הספר "ירנה" כתב חיים פרי שנחטף מקיבוץ ניר עוז לשבי חמאס ב-7 באוקטובר, ונרצח בח'אן יונס על ידי שוביו. בריאיון לד"ר גילי תמיר, סיפרה אסנת אלמנתו על הספר שחלם חיים להוציא לאור, שהקדיש לנכדתו, ועל הכאב העצום בהגשמת החלום בלעדיו.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים

הריאיון המלא | האזינו

"חיים כתב שני ספרים ילדים, ואחרי הסיפור הראשון הוא רצה לכתוב סיפור על סבא, שזה הוא, שמסתובב בלילה עם הנכדה שלו, ולספר על הירח שלפעמים לא רואים אותו, לפעמים הוא נראה כמו בננה, ולפעמים הוא נעלם. אבל זה לא הצליח לו והוא עזב את זה, הוא לא כתב את זה כמו שהוא רצה, ולכן הוא השאיר את זה למגירה", אמרה אסנת.

עוד הוסיפה אסנת: "לפני שנה וחצי הוא החליט לחזור לזה, הוא כתב את הספר מהר מאוד. בקיץ שעבר הספר היה גמור, והוא פנה לציירת מוכשרת והזמין אותה לעשות תערוכה בבית הלבן. יש בספר ציור מקסים של חיים כשען, בסטודיו שלו ומסביבו מלא שעונים עם השעה 07:10, וסיפורים נוספים של חיים".

דף מהספר "ירנה"

"אחרי החגים לא הגיע, חיים נחטף, ובאופן החטיפה שלו הציל את חיי. אני הייתי בהלם, ואחרי זה פגשתי את הציירת עפרה בתערוכה, והיא סיפרה שחיים ביקש ממנה שהספר יצא ביום הולדת 80 שלו ב-30 באפריל. היינו בטוחים שעד אז הוא יחזור", שיתפה.

"זה ספר שכולו קורה בלילה, אבל הציורים המדהימים הם ממש מתוך ניר עוז, מי שמהקיבוץ יזהה את המקום שנחרב לגמרי. הבטחנו שלא נוציא את הספר עד שהוא לא יחזור מהשבי, כדי לא לקחת לו את העונג הזה, אבל ב-3 ביוני קיבלנו את הבשורה המרה וישבנו שבעה בלי קבורה. אחרי זה החלטנו להפיץ את הספר בכל הכוח כמפעל הנצחה".

לדברי אסנת, יש אלפי בתים בישראל שבערב לפני השינה קראו את הספר הזה לילדיהם "יש מכירה אינטנסיבית". את הספר ניתן לרכוש בלינק הנ"ל, כלל הרווחים הם תרומה למטה משפחות החטופים, וחלקם הם גם לשיקום גלריית "הבית הלבן" שחיים פרי הקים בעצמו בניר עוז, מקום שהיה נחשב לבית לאמנים רבים.

הרווחים ממכירת הספרים הם תרומה למטה משפחות החטופים.

הפופולריים