הסכם המורים טרם נחתם

מורה תיכון בישראל מרוויח 30% פחות מהממוצע הכללי במדינות מפותחות

מורה תיכון בישראל מרוויח 30% פחות מאשר במדינות המפותחות
למעט השכר בחטיבה עליונה, נרשמה עלייה בשכרם של שאר אנשי מערכת החינוך מגני הילדים ועד חטיבות הביניים. בנוסף, לפי הדוח מורות מרוויחות יותר ממורים בגני הילדים, וכי בעשור האחרון שיעור הצעירים ללא השכלה תיכונית עלה באחוז אחד
מחבר לירן כוג'הינוף מחבר לירן כוג'הינוף
כיתה ריקה בבית ספר בירושלים
כיתה ריקה בבית ספר בירושלים צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

דוח בין-לאומי לשנת 2024 של Education at a Glance (EAG) התפרסם היום (שלישי) וחשף פערים משמעותיים בין ממוצע שכר המורים בארץ, לעומת הממוצע הכללי. לפי הנתונים, שכר ממוצע למורה תיכון מתחיל עמד על 30% פחות מממוצע ה-OECD, ומורה ותיק עמד על 14% פחות.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

לפי הדוח, מורי התיכון בישראל משתכרים הרבה מתחת לממוצע המדינות המפותחות. עם זאת, בהשוואה של שכר המורים לשכר בעלי השכלה דומה באותה מדינה, מצבה של ישראל טוב בהרבה מהממוצע.

על שכר המורים שלא בתיכונים, גילה הדוח ששכרם גדל יותר מהגידול בשכר ב-OECD בין השנים 2022 ל-2023. בכך, שכר המורים בפועל בישראל גדל בכ-9-10% בגני ילדים, בחינוך היסודי ובחטיבות הביניים. ב-OECD הוא גדל באותם שלבי החינוך בכ-4-7% בלבד.

כמו כן, הדוח הראהכי מורות מרוויחות יותר מהמורים בגני הילדים ובחטיבת הביניים. עוד עלה מהדוח כי שיעור הצעירים ללא השכלה תיכונית בישראל עלה כי בעשור האחרון מ-8% ל-9%. זאת, לעומת ירידה למקום ה-28 מסך 35 המדינות המפותחות שנבדקו בדוח.

שר החינוך יואב קיש אמר על ממצאי הדוח: "אחד הנושאים שעלה מהדוח הוא הגידול המשמעותי שחל בישראל בתנאי השכר של המורים בגנים, ביסודי ובחטיבות הביניים. שיפור שכרם ותנאי העסקתם של המורים הוא מרכיב מרכזי במהלכים שאנו מובילים להזנקת מערכת החינוך הישראלית. הסכם השכר שאנו עמלים עליו כבר תקופה ארוכה עם ארגון המורים ובשל לחתימה מהווה חלק בלתי נפרד ממחויבות זו, ויביא לשיפור משמעותי גם בשכרם ובתנאי העסקתם של מורי התיכונים".

מנכ"ל משרד החינוך מאיר שמעוני הוסיף: "מערכת החינוך הישראלית ניצבת בפני אתגרים משמעותיים מאוד, כשהשנה המלחמה הממושכת והמציאות הביטחונית הקשה יצרה אתגרים חדשים ומורכבים מאוד. על אף זאת, מערכת החינוך מצליחה להתמודד עם הקשיים, למצוא פתרונות לכל תלמידה ותלמיד, ולהמשיך לפעול בשגרת חירום. צעדים אלה הכרחיים להמשך מגמת צמצום הפערים של מערכת החינוך מול יתר מדינות ה-OECD".

הפופולריים