עלייה של 204% נרשמה בנתוני קניית תרופות הרגעה וטיפול בחרדה במרשם בישראל ב-19 השנים האחרונות, פי 7 יותר מבמלחמת לבנון השנייה. כך פורסם הערב (ראשון) לראשונה בחדשות הערב בכאן 11.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
מחקר של מכון המחקר והחדשנות של קופת חולים מכבי על נתונים של מיליון מטופלים ועל תקופה של 19 שנה מגלה - יש קפיצה של 204% בקניית תרופות הרגעה וחרדה במרשם - פי 7 יותר ממלחמת לבנון השנייה. @kettydor עם הפרטים והודאת הרופאים: "אולי הגזמנו במתן תרופות"#חדשותהערב pic.twitter.com/2fCv1MpMQ5
— כאן חדשות (@kann_news) September 29, 2024
הנתונים, מתוך מחקר של קופת החולים "מכבי", הוצגו בכנס של האגודה לאקולוגיה ומדעי הסביבה באוניברסיטת בן גוריון. במלחמת לבנון השנייה נרשמה קפיצה של 27% בקניית תרופות הרגעה, ובמבצעים עופרת יצוקה, עמוד ענן, צוק איתן ושומר החומות נרשמה קפיצה של 14%.
הד"ר טל פטלון, מנהלת מכון המחקר והחדשנות של מכבי KSM, הדגישה כי הנתונים ממחישים את הצורך בההתערבות המיידית של מטפלים ואנשי מקצוע. לצדה השתתפו בפאנל גם הפרופ' דורית ניצן, ראש מרכז המחקר לבריאות אחת וחוסן באוניבּרסיטת בן-גוריון ולשעבר ראש מערך החירום בארגון הבריאות העולמי אזור אירופה, והפרופ' יואב יאיר, חבר בית הספר לקיימות באוניברסיטת רייכמן. יושב ראש המועצה הלאומית לבריאות הנפש, הד"ר צבי פישל, הגיב על הנתונים: "ייתכן שגם הרופאים היו שותפים לתחושת החרדה, ולכן היד היתה קלה על ההדק בנתינת מרשמים - למרות שזה לא היה הדבר הנכון לעשות ולא סוג הטיפול שהיינו בוחרים בזמנים רגילים".