בית המשפט העליון קבע הערב (רביעי) כי יש לאפשר קיום תפילה בהפרדה מגדרית בתל אביב - אולם בשטח גן מאיר בלבד ולא בכיכר דיזינגוף. למעשה, פסק הדין מהווה פשרה שהציעו שופטי העליון, לאחר שארגון "ראש יהודי" ערער על ההחלטת העירייה לאסור את קיום התפילות.
לאורך היום נערך דיון בדבר קיום התפילות ועיריית תל אביב דחתה במהלכו את פשרת השופטים. כאמור, חרף הדחייה השופטים עופר גרוסקופף, יחיאל כשר ודויד מינץ פסקו כי התפילה תתאפשר בגן מאיר. "המערערים יהיו רשאים לקיים את התפילה על פי המסורת הדתית המקובלת עליהם, וכי לשם כך יהיו רשאים להקים את האמצעים הנדרשים לקיום התפילות באופן האמור לרבות מחיצה", נכתב בהחלטתם.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
עוד נקבע כי עיריית תל אביב תהיה מוסמכת לקבוע הסדרים לביצוע התפילה בענייני בטיחות ואזורים בהם לא יתקיימו תפילה בשטח הגן, זאת בהתאם למספר המשתתפים באירוע.
ראש עיריית תל אביב רון חולדאי הודיע כי העירייה תכבד את ההחלטה, אך תקף את העליון. "נכבד את החלטת העליון ונאפשר את התפילה בגן מאיר ביום כיפור כלשונה. ביהמ"ש נתן יד להדרת נשים במרחב הציבורי ובכך פתח מדרון חלקלק. אני קורא לתושבי העיר לכבד את פסק הדין ולאפשר את התפילה בגן מאיר".
בארגון "ראש יהודי" בירכו על החלטת בג"ץ ומסרו: "תל אביב היא חלק מהמדינה היהודית וגם בה מי שחפץ להתפלל בהפרדה עם מחיצה יוכל לעשות זאת. שמחים שבית המשפט אישר לנו להתפלל בדרכנו, על פי אמונתנו ועל פי מסורת ישראל. היהדות חזקה יותר מכל תקנה עירונית ויותר מהחלטתה האומללה של עיריית תל אביב להדיר מהמרחב הציבורי את הציבור המסורתי, ואת היהדות עצמה".
השר גדעון סער כינה את החלטת העירייה "שרירות לב שלטונית" ובירך גם הוא על החלטת העליון: "בית המשפט עשה צדק כשהפך את ההחלטה הבלתי נתפסת של עיריית תל אביב". סער הוסיף: "זה בעיניי מעשה של קידוש השם".
יו"ר ועדת הכספים חבר הכנסת משה גפני מיהדות התורה טען כי מאז קום המדינה זו בין הפעמים היחידות שבית המשפט העליון פסק ב"היגיון", כלשונו: "אמנם החלטה מוגבלת לתפילות מסוימות ולשנה מסוימת, אבל אני משבח את התקדים הזה שהוא נדיר לחלוטין בבית המשפט לכל מה שקשור לנושאי דת ולציבור הדתי והחרדי".
מנגד, הראשון לציון, הרב יצחק יוסף, קרא להימנע מקיום תפילה בהפרדה במרחב הציבורי על אף ההחלטה, "כדי למנוע מחאות ועימותים וחילול היום הקדוש". לדבריו. הוא קרא לפעול לקיום תפילות בבתי הכנסת ובמקומות סגורים.
ביום כיפור שעבר התפילות בהפרדה המגדרית הסתיימו בעימות בין מפגינים למתפללים בכיכר דיזנגוף בתל אביב. מארגני התפילה ניסו להשתמש בדגלי ישראל בתור מחיצה על אף שבג"ץ קיבל את עמדת העירייה שיש לאסור על הפרדה מגדרית בתפילה במרחב הציבורי. תושבים שהגיעו למקום התעמתו עם המתפללים, הרסו את המחיצה, והובילו להפסקת התפילה.