פרסום ראשון

פרקליט המדינה הורה לבטל את הליך הגישור מול הנאשמים בניסיון ההתנקשות ביעלון

איסמן הורה לבטל את הגישור מול הנאשמים בניסיון רצח יעלון
עמית איסמן לא ידע על המשא ומתן להסדר טיעון עם הנאשמים בניסיון ההתנקשות מטעם איראן וחיזבאללה, שכלל עונשי מאסר מקלים לחלק מהנאשמים. המטען תוכנן להתפוצץ בזמן שמשה יעלון רץ את ריצת הבוקר שלו בפארק הירקון, אך התפוצץ בטעות קודם לכן
מחבר שלי טפיירו מחבר שלי טפיירו
Getting your Trinity Audio player ready...
זירת פיצוץ המטען בפארק הירקון, משה בוגי יעלון
זירת פיצוץ המטען בפארק הירקון, משה בוגי יעלון צילום: תומר נויברג, פלאש 90

פרסום ראשון: פרקליט המדינה עמית אייסמן הורה לפרקליטות על ביטול הליך הגישור מול הנאשמים בפרשת ניסיון ההתנקשות במשה יעלון בספטמבר שעבר. במסגרת ההליך ניתנו הצעות ממשיות לעושני מאסר מקלים של 8 שנות מאסר בלבד עם חלק מהנאשמים בתיק, שאינם המרכזיים. פרקליט המדינה לא ידע כלל על הליך הגישור המתנהל. לאחר חשיפת כאן חדשות והביקורת הציבורית, הוא נתן את ההוראה לפרקליטות לחזור בה, והיום (שלישי) הוגשה הודעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כי המדינה תנהל את ההליך.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

לפני כשבועיים נחשף בכאן חדשות כי בפרקליטות מנהלים משא ומתן להסדר טיעון במסגרת הליך גישור עם הנאשמים, בהם ערבים-ישראלים מיפו, ממזרח ירושלים ומהצפון. המטען שהתפוצץ היה מטען איראני, עליו הוצבו מצלמות שאמורות היו לשמש למעקב ולהפעלת המטען בזמן אמת, בשלט רחוק מלבנון, בזמן שיעלון רץ את ריצת הבוקר שלו בפארק הירקון.

לאחר פיצוץ המטען בתל אביב ב-15 בספטמבר 2003, המשטרה עצרה בכביש 431 חשודים שנשאו ברכבם מטענים. בחקירתם הם קשרו את עצמם לאירוע.

הפופולריים