דקר ושרף את הגופה: מאסר עולם לדניאל מרגושין שהורשע ברצח התיירת בת"א

מאסר עולם לדניאל מרגושין שהורשע ברצח התיירת בת"א
בית המשפט גזר על דניאל מרגושין עונש מאסר עולם חובה בגין רצח בנסיבות מחמירות; לפני הרצח נכנס דרך הגג לדירת הקורבן ודקר אותה עשרות פעמים; לאחר המעשה נסע להתפלל בכותל המערבי, שם נורה בידי שוטרים
מחבר אורלי אלקלעי מחבר אורלי אלקלעי
Getting your Trinity Audio player ready...
מעצר החשוד ברצח התיירת בתל אביב
צילום: דוברות המשטרה

בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר היום (שלישי) עונש מאסר עולם על דניאל מרגושין, שהורשע ברצח תיירת בדירתה בתל אביב בינואר האחרון. על פי כתב האישום, מרגושין רצח את הקורבן על רקע רומנטי, ולאחר מכן הצית את גופתה.

במסגרת הסדר טיעון, הורשע מרגושין בעבירות של רצח בנסיבות מחמירות, ניסיון חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, הצתה ושיבוש הליכי משפט. בנוסף למאסר העולם, נגזרו עליו 10 שנות מאסר בגין ההצתה, מאסר על תנאי ופיצוי כספי לילדי המנוחה.

על פי פרטי כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז תל אביב, בליל ה-18 בינואר 2024 חדר מרגושין לדירת המנוחה דרך הגג. הוא ניגש למיטתה כשהיא ישנה ודקר אותה למעלה מ-31 פעמים, בעיקר בצוואר ובפנים. המנוחה התעוררה וניסתה להתגונן, אך מרגושין המשיך בדקירות עד שגרם למותה.

לאחר מכן, הצית את גופתה שנשרפה כליל, ונמלט לירושלים להתפלל בכותל המערבי. בירושלים שלף סכין לעבר שוטרים שניסו לעצרו, ונורה על ידם.

תיעוד המעצר:

בגזר הדין ציין בית המשפט כי העונש משקף את חומרת המעשים ומגלם רכיב של הרתעה, במיוחד לאור העובדה שמדובר בעבירת הרצח החמורה ביותר בחוק העונשין.

בחירת העורכת