צה"ל התיר לפרסם היום (שלישי) את שמותיהם של חללי צה"ל רב סרן במיל' מושיקו (מקסים) רוזנוולד, בן 35 ממודיעין-מכבים-רעות, מפקד פלוגה בגדוד הנדסה 7107, חטיבת הנח"ל, ושל רס"ל במיל' אלכסנדר אנוסוב בן 26 ממודיעין-מכבים-רעות, מפקד כיתה בגדוד 7107, שנפלו בדרום רצועת עזה.
אלכס רוזנוולד, אחיו של מושיקו רוזנוולד, שיתף בריאיון בכאן רשת ב: "תמיד למדתי ממנו, קור רוח ונחישות, ואז גם להתמקד במה שחשוב ולשים בצד את מה שלא חשוב. היו לו איכויות מאוד גבוהות כאדם. אני גאה ומודה על הזכות להיות אח שלו, זכיתי ל-35 שנות יחד".
"הוא היה איש מיוחד מאוד, ערכי, ציוני, מלח הארץ במלוא מובן המילה ומקצוען", סיפר אלכס. "הוא היה האח האמצעי, אבל מוביל, מנהיג".
לפני כשנה, בינואר 2024, התראיין מושיקו בכאן רשת ב כשחזר הביתה לחופשה מהמילואים. באותו ריאיון אמר: "כיף חיים לחזור הביתה לאשתי ולכלב, יש לי ציפייה גדולה מאוד לעתיד, אשתי בהיריון. היא הגיבורה האמיתית שהתמודדה וגם נתנה לי את השקט להיות שם מרוכז, ולהתמודד עם מה שנתנו. אני משתתף בצער המשפחות השכולות ומקווה שכולם יחזרו הביתה, עד אחרון החטופים".
אחיו אלכס הגיב על הקטע שהושמע מאותו ריאיון: "אני חייב להסכים עם כל מילה שלו. מושיקו לימד אותנו הרבה דברים, אחדות, 'יחד ננצח', ואצלו זה לא סיסמאות - ככה הוא פעל".
"האירוע העצוב הזה הוא אירוע אישי שלנו, אבל חלק מאירוע גדול מאוד", אמר, "הוא האמין בזה שאנחנו פרט ממערכת מאוד גדולה, וזה לא סיסמאות אצלו. המסר המרכזי שלו זה להיות ערכי, מכבד, מאחד. אני מקווה מאוד שמתישהו זה יחלחל ויעבור ונעשה מזה הלכה למעשה, נפסיק לשלם מחירים כל כך כבדים".
מושיקו רוזנוולד עבר בחברת בנייה, והיה חלק מהקמת היכל הזיכרון הלאומי בהר הרצל. לדברי אחיו, אולי זאת סוג של סגירת מעגל: "הוא מאוד אהב את העבודה שלו, הוא היה ממש בתחילת דרכו בהיכל הזיכרון והוא אפילו נפצע שם. אבל מאז הוא התפתח והתקדם, ונהיה באופן לא מפתיע אלוף גם בתחום הזה".
