משרד הבריאות הכין טיוטת דוח על בריאות החטופים ושורדי השבי וצפוי להגישו לאו"ם בקרוב. על פי ממצאי הדוח שפורסמו היום (חמישי) החטופים בשבי מתמודדים עם "תנאים בלתי אנושיים הכוללים עינויים פיזיים ונפשיים מתמשכים".
הדוח, מתבסס על עדויות של חטופות וחטופים ששבו מעזה ומבהיר באופן חד משמעי כי התנאים בשבי מסוכנים מאוד לבריאות ולחיים. מבחינה פיזית, החטופות והחטופים חווים אלימות קשה, פציעות שאינן מטופלות, מחסור באוויר נקי והרעבה ומחסור במים - אשר מובילים לירידה משמעותית במשקל הגוף, ניוון שרירים ופגיעה בתפקוד מערכות חיוניות.
הדוח מתייחס לתנאים התבראותיים וסניטריים בשבי אשר מגבירים את הסיכון להתפרצות מחלות זיהומיות כמו זיהומים במערכת העיכול, מחלות עור, החמרת בפציעות ומחלות נשימתיות.
עונת החורף חושפת את החטופות והחטופים לפגיעה גדולה יותר בבריאותם, שכן הגנה לא מספקת מקור מגבירה את הסיכון להיפותרמיה, כוויות קור והפרעות קצב לב. אלו, מתווספים לאלימות המינית השיטתית שמפעילים המחבלים בשבי הן כלפי נשים והן כלפי גברים.אלימות, אשר בנוסף לזיהומים והמחלות שהיא גורמת, יוצרת טראומה נפשית ופיזית חמורה.
עוד עולה כי מצבם הנפשי של החטופות והחטופים מתדרדר יותר ויותר, בשל היותם מבודדים, מאויימים, וחיים באופן ממושך תחת טרור פסיכולוגי. ההתעללות הנפשית של המחבלים בשבי, מובילה לפוסט טראומה, חרדה ודיכאון ואף עלולה להביא למחשבות אובדניות.
פרופסור חגי לוין, ראש מערך הבריאות במטה משפחות החטופים, מסר כי פרסום הדוח הכרחי לצורך המחשת הדחיפות ההומניטרית בשחרור החטופות והחטופים וקרא לפרסמו.
