ע', תושב טבעון בן 40, נכה צה"ל הסובל מפוסט טראומה כתוצאה משירותו הצבאי נעצר בשבוע שעבר לאחר שנתפס ברכבו סכין, חרף טענתו כי החזיק בסכין להגנה עצמית בשל פחדיו. כך פורסם הבוקר (רביעי) בתוכנית "הבוקר הזה" עם אריה גולן בכאן רשת ב.
לטענת המשטרה, החשוד התעמת עם השוטרים ואף העליב אותם. אלא שחרף היותו נכה צה"ל הסובל מפוסט טראומה חמורה, במשטרה התעקשו להשאירו במעצר ואף להביאו לדיון בבית המשפט בקריות. בדיון ביקשו להאריך את מעצרו בשישה ימים. עם זאת, בית המשפט דחה את הבקשה והורה על שחרורו לאלתר.
"מדובר בחשוד עם נסיבות בריאותיות מיוחדות", כתבה השופטת סימי פלג קימלוב, "לחשוד אין הרשעות קודמות ואני מוצאת לנכון לשחררו".
סניגורו של ע', עורך הדין לירן אוחיון מהסנגוריה הציבורית, בירך על הההחלטה: "הנסיבות המיוחדות שפורטו על ידי בפני השופטת לא הותירו בליבה שום ספק כי יש לוותר בנסיבות האמורות על המשך החזקתו במעצר של הלקוח חרף דרישת המשטרה". אף שפנינו לתגובת משטרת ישראל, עד לרגע זה היא לא נמסרה.