לוין דרש מהשופט עמית להקפיא את מועמדתו לעליון, ונענה: "לא אכנע"

לוין דרש מעמית להקפיא את מועמדתו, ונענה: "לא אכנע"
שר המשפטים רמז לשופט: "פעל בעניין בעצמך", על רקע חשיפת "כאן חדשות" על התנהלותו • הדד-ליין להצבעה: יום ראשון
מחבר תמר אלמוג מחבר תמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...
לוין ועמית
לוין ועמית צילום: חיים גולדברג ויונתן זינדל, פלאש 90

שר המשפטים יריב לוין לא יאפשר את מינויו של השופט יצחק עמית לנשיא בית המשפט העליון, כך עולה ממכתב ששלח הערב (רביעי) השר לשופט. לוין, שנמנע מלהפר במפורש את צו בג"ץ המחייב הצבעה עד יום ראשון, מבקש מעמית עצמו "לפעול בעניין", בלי לפרט את משמעות הדברים.

השופט עמית השיב לו: "מועמדותי בעינה עומדת. אין בכוונתי להיכנע למסע ההכפשות המאורגן כלפי, שתכליתו לסכל את מינויי לנשיא בית המשפט העליון ולפגוע באמון הציבור ברשות השופטת. זוהי מטרה שסומנה מראש". לדבריו, "את הדברים יש להביא להכרעת הוועדה לבחירת שופטים".

הצעד הגיע על רקע חשיפת "כאן חדשות", אליה מתייחס לוין במכתבו, בנוגע להתנהלות השופט עמית וטענות בנוגע לאופן שבו העלים לכאורה עין מחריגת הבנייה בביתו. במכתבו הוא מתייחס לממצאים שנחשפו לאחרונה לגבי מודעותו לכאורה של השופט עמית בזמן אמת לחריגת הבנייה ולצורך בטיפול בכך.

מסביבת השר נמסר כי הוא מתכנן לנקוט בצעדים נוספים ולא להביא את המינוי להצבעה בינתיים, על אף שבג"ץ כבר העניק דחייה אחת בנושא וקבע את יום ראשון כמועד אחרון להצבעה. בכך, השר בוחר בדרך שתאפשר לו להימנע מהפרה מפורשת של צו בג"ץ, אך מבהיר כי לא יקדם את המינוי. 

בחירת העורכת