שלושה חשודים נעצרו היום (חמישי) בחשד להצבת מיצג מעורר בהלה בכפר סבא, שכלל שלוש בובות המדמות מחבלי נוח'בה על גבי טנדר לבן. החשודים, תושבי כפר סבא, תל אביב ויישוב ביהודה ושומרון, עוכבו לחקירה בתחנת המשטרה המקומית בחשד להתנהגות פסולה במקום ציבורי.
המיצג, שהוצב על ידי אלמונים בשעות הבוקר, הוסר במהירות במבצע משותף של אגף הביטחון העירוני, השיטור העירוני ומשטרת כפר סבא. "אני רואה בחומרה רבה את המיצג שהוצב הבוקר בעיר, עורר בהלה ופגע באופן חמור בתחושת הביטחון של תושבי העיר", אמר ראש העיר רפי סער.
בתגובה למקרה, העירייה הדגישה כי "ביטחונם של תושבי כפר סבא הם בראש סדר העדיפויות שלנו, ולא נאפשר כל פעולה שתערער את הסדר הציבורי או תפגע באורח החיים התקין בעיר". המשטרה פתחה בחקירה יסודית לבירור נסיבות המקרה.
"זה מחיר המלחמה"
הריאיון המלא | כאן רשת ב
סרן במיל' עומר ולדמן, ממקימי תנועת "המילואימניקים - דור הניצחון" ושותפה למיצג, הסבירה בריאיון לליאת רגב בכאן רשת ב: "דיברו על עסקה בכל מחיר - המייצג מדבר על המחיר. ארגון שאנחנו נלחמים בו מקבל משאיות סיוע ודחפורים, והטרור ביו"ש משתולל, עצימת עיניים של עשרות שנים. המייצג אומר '7 באוקטובר יכול לקרות בכל מקום ובכל רגע - אם לא נמגר את האויב'".