משפחות חטופים שלחו היום (ראשון) פנייה רשמית לראש השב"כ המיועד דוד זיני, על רקע הפרסומים האחרונים על עמדותיו בנוגע לעסקאות לשחרור חטופים והיותה של המלחמה, לתפיסתו, "מלחמת נצח". "דבריך טלטלו את עולמנו, אך לצערנו בחרת בשתיקה רועמת. אנו קוראים לך – צא ותבהיר את מחויבותך להשבת החטופים", קראו המשפחות.
"תפקיד ראש השב"כ הוא תפקיד מפתח בקביעת גורלם של יקירנו ויקירתנו – בין אם בשל חלקו במשא ומתן ובין אם בתפקידו באישור תקיפות רגישות, שעלולות לסכן את החטופים", אמרו, "לאחר הפרסומים, ציפינו בתקווה כי תצא בהבהרות ברורות, שידגישו את מחויבותך הבלתי מתפשרת למשימה העליונה של השבת החטופים".
המשפחות ביקשו מהאלוף הבהרה שלא ינטוש את יקיריהם: "המחשבה שימונה ראש שב"כ שבכוונתו לפעול בניגוד ליעד העליון של המלחמה, היא בגדר הוספת חטא על פשע, הפקרה חוזרת של החטופים וביזוי המשפחות. תאפשר לנו לסמוך עליך שלא תהיה חלק מהמאמץ הפעיל למנוע כל עסקה שתשיב את כולם".
ראש הממשלה נתניהו הודיע ביום חמישי האחרון על החלטתו למנות את האלוף דוד זיני לראש שב"כ הבא. זאת, בניגוד לקביעת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, שאמרה יום קודם שנתניהו לא יוכל למנות אדם לתפקיד "עד להשלמת הבחינה המשפטית של העניין". בתוך כך, בג"ץ קבע בשבוע שעבר שהחלטת הממשלה להדיח את ראש שב"כ רונן בר מתפקידו התקבלה בהליך לא תקין ובניגוד לדין.
עוד בנושא