ילנה גאלובסקי, אם לשניים כבת 50 מבת ים, נרצחה אתמול בדקירות, על פי החשד על ידי בן זוגה, יבגני ביאלובסקי, בדירה בעיר. היא נמצאה מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה, עם פציעות חודרות. מותה נקבע במקום. בכאן חדשות פורסם היום (שלישי) כי המשטרה תתחקר את אירוע הגג ואם היה ניתן למנוע את מותו של ביאלובסקי שקפץ מגג הקומה הרביעית לאחר 9 שעות.
גורמים במשטרה אמרו לכאן חדשות: "עשינו את המקסימום כדי למנוע את המוות הזה. העלנו את אנשי המקצוע הכי בכירים שלנו בנושא משא ומתן עם אנשים שמאיימים להתאבד. אבל כמה שניסינו ושוחחנו איתו, בסוף זה לא עזר. והוא החליט לקפוץ".
סוגיה נוספת שנבדקת היא אם היה ניתן למנוע את המוות של ביאלובסקי שקפץ מגג הבניין בקומה הרביעית לאחר שהמשטרה וכוחות כיבוי והצלה ידעו במשך שעות רבות שאכן קיים סיכוי שהוא יקפוץ.
מדוברות כבאות והצלה לישראל אמרו לכאן חדשות כי "כבר עשור לא משתמשים אצלנו במזרונים מתנפחים או באמצעים להקלת הנפילה, כיוון שהם יצרו בזמנו יותר נזק מתועלת והשתמשו בהם בעיקר במקרים של שריפות". ועדיין, במקרה של אתמול, כיוון שמדובר במתחם כל כך מצומצם סביב הבניין הקטן בבת ים, נשאלת השאלה אם היה ניתן בכל זאת להשתמש באמצעים כלשהם שהיו בולמים את הנפילה של הקופץ המתאבד.
"בסופו של דבר המשטרה מנהלת את האירוע הזה", אמרו בכבאות והצלה. במשטרה אמרו: "לא ניתן היה לעשות דבר כזה לצערנו, כי גם היה חשש שברגע שהאדם שמאיים לקפוץ יראה שמנסים ליצור שטח שיבלום את הנפילה שלו הוא היה קופץ מיד או פשוט קופץ למקום אחר. המטרה שלנו הייתה לנסות לגרום לו לא לקפוץ. בכל מחיר. לצערנו, זה לא הסתייע".
תיעוד: החשוד ברצח בת זוגו בבת ים מתבצר על גג בניין
תיעוד: החשוד ברצח בת זוגו מדבר עם השוטרים בזמן התבצרותו על הגג בבת ים@YoavBorowitz pic.twitter.com/xkApzIz6lF
— כאן חדשות (@kann_news) June 2, 2025
השכנים בבניין: "לא היו בכלל סימנים מקדימים"
כוחות משטרה פתחו בחקירת האירוע, ממנה עלה כי הרקע ככל הנראה סכסוך בין בני זוג. בן זוגה של האישה התבצר על גג בניין בעיר במשך שעות בזמן שהמשטרה ניסתה לעצור אותו. השניים נפרדו זמן קצר לפני הרצח.
אלכסיס קזימירוב, שכנה בבניין וחברה קרובה של בתה בת ה-18 של הנרצחת, סיפרה לכאן חדשות: "בסביבות 9:30 בבוקר היו צעקות מהגג של הבניין שלנו - 'אל תתקרבו אליי', מהדירה שלהם לא שמענו כלום. לא היו בכלל סימנים מקדימים לאירוע".
מאיר בכר, תושב בת ים שמכיר את הזוג, אמר לכאן חדשות: "הם תמיד היו מתחבקים, תמיד יד ביד, יש להם שני ילדים. לא היה שום דבר חריג ביניהם ולא הייתה אלימות במשפחה. לא היה עירוב של העירייה או משטרת ישראל. לא ראינו דבר שגרם לנו לחשוד שהוא יעשה את המעשה הנבזי הזה. כולם כאן בשוק".
מתחילת השנה נרצחו 14 נשים, במשך קצת יותר מחמישה חודשים. בשנת 2024 נרצחו 30 נשים.
יושבת ראש נעמת, חגית פאר, מסרה בתגובה על החשד לרצח האישה בבת ים, ורצח שני הגברים הלילה: "רצח רודף רצח רודף רצח. אולי אם השר לביטחון לאומי היה דואג למאבק באלימות כמו שהוא דואג לסכל את הצלת החטופים שנמקים בעזה - היינו במצב אחר. והוא לא לבד בממשלה הזאת. לא את כל מקרי האלימות והרצח ניתן למנוע אבל התחושה היא שיש כאן ממשלה ששמה פס, שהמסר שלה היא שאיש הישר בעיניו יעשה- ישראל הופכת למערב הפרוע גרסת המזרח התיכון".
מנכ"לית שדולת הנשים בישראל, טל הוכמן: "ביום חג, שוב נרצחת אישה. רק לפני שבוע נרצחה רוית גל באשדות יעקב. בתוך שבוע אחד, שתי נשים נרצחו בישראל. זה לא מקרי. זה דפוס שחוזר על עצמו, במיוחד סביב חגים וסופי שבוע. 14 נשים נרצחו מתחילת השנה, 13 מהן על ידי בן זוג או קרוב משפחה. אלה לא "מקרים פרטיים". זו אלימות מגדרית. זו מציאות שבה נשים מופקרות שוב ושוב על ידי מדינה שלא מקצה מספיק משאבים למניעה, לאכיפה, ולא להגנה".