חשד לרצח והתאבדות: אישה כבת 80 נמצאה הבוקר (חמישי) ללא רוח חיים בדירתה ברחובות, והיא אותרה עם חבלה בראשה. המשטרה ניהלה משא ומתן עם בנה, החשוד ברצח, שהתבצר על גג הבניין - ולאחר כשעה החליט לקפוץ ממנו. מותו נקבע לאחר זמן קצר. זו הפעם השנייה בשבוע וחצי שהמשטרה נכשלה במו"מ מסוג זה, לאחר אירוע הרצח והתאבדות בבת ים.
כשאותרה האישה הבוקר בסמוך לשעה שבע, תחילה היה נראה כי מדובר במוות טבעי, מציין מפקד המרחב. רק בהמשך, שבחנו את החבלה בראשה, עלה החשד לרצח. נפתח מרדף אחרי הבן עד שהוא התבצר על גג הבניין.
צוות ימ"מ נקרא לזירה ברחובות בניסיון למנוע את הקפיצה, בשונה מהאירוע בבת ים שאליו לא הגיעו. אמנם, הצוות הגיע לזירה ברחובות באיחור רב, רק כעבור שעתיים. מצבו של הבן אנוש וצוותי הרפואה ביצעו בו החייאה. הוא פונה על ידי גורמי רפואה אל המרכז הרפואי קפלן, שם נקבע את מותו.
חובשים ופרמדיקים של מד"א דיווחו הבוקר על קשישה עם חבלה בראשה ללא סימני חיים ונאלצו לקבוע את מותה במקום. המשטרה פתחה כעת בחקירת נסיבות מותה, בזמן שמתנהל מו"מ עם בנה המתבצר על גג הבניין. בנה הוא זה שהזעיק את מד"א ואת המשטרה לפני שעלה על הגג. בשלב זה לא ברור אם מדובר ברצח.
צוות מד"א שהגיע לזירה מסר: "הגענו למקום וראינו את האישה כשהיא מחוסרת הכרה ללא דופק וללא נשימה. ביצענו בדיקות רפואיות ולצערנו נאלצנו לקבוע את מותה במקום".
משדולת הנשים נמסר: "19 נשים נרצחו מאז תחילת השנה – 18 מהן בידי בן זוג או קרוב משפחה שהיה מוכר כמאיים, עד שתקף ולקח את חייהן. מגיפת האלימות נגד נשים אינה גזירת גורל – זו תוצאה ישירה של מדיניות כושלת, של קבלת החלטות שגויה, או גרוע מכך – של היעדר החלטות. שתיקתו הצורמת של בן גביר, לנוכח גל הרציחות האחרון – היא הפקרות לשמה".
יור נעמת, חגית פאר תקפה את השר בן גביר ואת המשטרה: "השר לכישלון לאומי ממשיך לשתוק, לאחרונה הוא אף לא ממהר להגיע לזירות האירועים הגם שהוכיח בעבר מצוינות בתחום. ממשלת ישראל פשוט ויתרה על המאבק באלימות- הם מתעסקים בדברים חשובים יותר כמו מיסוד השתמטות המונית בזמן מלחמה".
כאמור, ביום שני שעבר, ילנה גאלובסקי (50), אם לשניים מבת ים, נרצחה בדקירות על-ידי בן זוגה, יבגני ביאלובסקי. הוא התבצר על גג הבניין בו התגוררו במשך תשע שעות - עד שהחליט לקפוץ אל מותו מהקומה הרביעית. המשטרה ממשיכה לתחקר את האירוע, והאם ניתן היה למנוע את ההתאבדות.
עוד בנושא
