לראשונה מאז הטבח: נתניהו צפוי לבקר בקיבוץ ניר עוז

לראשונה מאז הטבח: נתניהו צפוי לבקר בקיבוץ ניר עוז
ראש הממשלה צפוי לבקר מחר בקיבוץ לראשונה מאז יום הטבח, אך לפי שעה הביקור עדיין אינו בטוח ועשוי להתבטל. איתן הורן, מתן צנגאוקר ואריאל ודוד קוניו שנחטפו מהקיבוץ, עדיין נמצאים בשבי חמאס
מחבר יעל צ'כנובר מחבר יעל צ'כנובר
Getting your Trinity Audio player ready...
קיבוץ ניר עוז
קיבוץ ניר עוז צילום: יניב נדב, פלאש 90

לראשונה מאז 7 באוקטובר, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לבקר מחר בקיבוץ ניר עוז. עם זאת, נכון להערב (רביעי) הביקור עדיין לא בטוח, ועלול להתבטל.  

לפני כארבעה חודשים השר דודי אמסלם התראיין לרן בנימיני ויגאל גואטה בכאן רשת ב, והתייחס לעובדה שנתניהו טרם ביקר בקיבוץ ואמר כי "לבקר שם זה נימוסים והליכות, וזה לא חשוב כרגע".

אמסלם נימק את דבריו: "כל יום יש התייעצויות ביטחוניות והתייעצויות בינלאומיות. יש שבע חזיתות. ראש הממשלה נמצא רק שם". אמסלם תהה, "למה לא שואלים אם ראש הממשלה הגיע לאופקים ולשדרות?", והוסיף: "מניח שראש הממשלה יגיע לניר עוז". כשנשאל באילו יישובים הוא עצמו ביקר אמר: "ניר עם אני חושב, הייתי בשניים אני לא בדיוק זוכר".

שרשרת הפיקוד קרסה, כיתת הכוננות והתושבים נלחמו לבד

בחודש מרץ צה"ל פרסם את התחקיר על הקרב בניר עוז ב-7 באוקטובר וקבע כי צה"ל נכשל במשימת ההגנה על תושבי הקיבוץ. התחקיר קבע כי האזרחים נותרו לבדם מול מתקפת חמאס במשך יותר משש שעות וכרבע מתושבי הקיבוץ נפצעו, נרצחו ונחטפו. כוחות הביטחון הגיעו לשטח ניר עוז כ-40 דקות לאחר הזיהוי האחרון של מחבלים בקיבוץ ולא נתקלו במחבלים בעת פעולות סריקה וחילוץ.

התחקיר קבע כי הכשל הצבאי בכך שלא הגיעו כוחות לניר עוז אינו כשל טקטי או ערכי - אלא מערכתי. הכוחות לא נכשלו בניווט אל הקיבוץ וגם לא השתהו מתוך פחד או בחרו שלא להילחם. הכשל היה שהמפקדות לא הבינו שהמצב בקיבוץ קשה במיוחד, ושנעשים בו מעשי טבח וחטיפות בממדים עצומים, ולכן לא תעדפו שליחת כוח לניר עוז על חשבון מקומות אחרים.

בזמן מתקפת חמאס בבוקר שמחת תורה, בקיבוץ היו 386 תושבים, אורחים ועובדים זרים. 69 נרצחו, בהם 6 שנמלטו לקיבוץ ממסיבת "פסיידק" הסמוכה. 76 נחטפו לעזה, בהם 22 שנרצחו בשבי. כיום נמצאים בשבי חמאס ארבעה חטופים חיים מבני הקיבוץ: איתן הורן, אריאל ודוד קוניו ומתן צנגאוקר. רבע מתושבי הקיבוץ נרצחו או נחטפו בטבח. 

 

הפופולריים