רס"מ ניב פרץ (29) בלש בתחנת אום אל פאחם נורה למוות הלילה (בין ראשון לשני) במהלך מרדף אחר חשודים על טרקטורון באזור וואדי ערה. על פי חקירה ראשונית, נפתחה אש מכיוון הטרקטורון לעבר השוטרים ואחד מהם נפצע מהירי ופונה לבית החולים, שם נקבע מותו. האירוע התרחש בכפר זלעפה.
במהלך הלילה עצרה המשטרה 14 חשודים במעורבות באירוע. הם נחקרו ובכוונת המשטרה להביא אותם לבית משפט לצורך הארכת מעצר. הבוקר נעצרו שני חשודים מרכזיים נוספים שהיו מעורבים. השניים נעצרו בתום מצוד בהכוונה מודיעינית של שב"כ.
צוות הבילוש היה בפעילות במקום וזיהה את החוליה שעסקה בסחר בנשק, והתפתח קרב יריות בין הבלשים לחוליה ממנו נפגע הבלש. כוחות גדולים סורקים באזור ואדי ערה אחר היורים.
מפכ"ל המשטרה רנ"צ דני לוי מסר: "אנו מרכינים ראש עם מותו של הבלש ניב פרץ. אני וכל משטרת ישראל מחבקים את המשפחה בשעתה הקשה ונלווה אותה לעד. זהו אירוע מצער וכואב. רס"מ פרץ, פעל בנחישות ובגבורה, במסגרת פעילות מבצעית יזומה, לסיכול עסקת אמל"ח ומצא את מותו תוך חתירה למגע. משטרת ישראל שילמה הלילה מחיר יקר מנשוא.
מהמשטרה נמסר: "במהלך פעילות מבצעית לפני זמן קצר במרדף אחר טרקטורון עם חשודים בשטח פתוח בסמוך למעלה עירון נפתחה אש מכיוון הטרקטורון לעבר בלשי המשטרה. כוחות משטרה נמצאים במקום לאיתור החשודים".
אמו של ניב, תקווה פרץ, סיפרה לכאן חדשות על בנה: "ניב היה אוצר. ילד אמצעי, סנדוויץ'. עניו, צנוע, חכם, לוחם בנשמתו. כל מה שחשוב לו זה אנשים, חברים, היחידה שלו, העבודה שלו, המשפחה שלו. הוא יצא ממג"ב, הוא אמר, 'אני הולך למשטרה רק אם זה בילוש, רק אם זה באזור הזה'. הוא חי את זה". תקווה סיפרה בדמעות: "עוד מעט, בינואר יהיה בן שלושים, הוא לא היה נשוי. במקום ללוות אותו לחופה, אני מלווה אותו למקום אחר".
דור פרץ, אחיו הגדול של ניב, סיפר: "אתמול בלילה התחילו שמועות וטלפונים. אמרו לנו שהוא נפצע בפעילות ושהוא מפונה לעמק. וזהו, עלינו לשם. לא בדיוק הבנו את הסיטואציה, ומהר מאוד כבר לא היה אפשר להציל אותו. תמיד היינו בקשר טוב, גם כשלא דיברנו יותר מדי ביום-יום. בשנים האחרונות זה ממש התחזק, כששנינו מנויים למשחקים של בית"ר ירושלים. זה היה הבילוי שלנו ביחד, וגם זה יהיה קשה עכשיו".
"הוא לא היה משתף. זאת אומרת, דיברתי איתו אתמול ב-8:30 והוא אמר שהוא במשמרת והוא תכף מסיים אותה ונפגש מחר. תכננו להיפגש היום, וב-10:30 כבר האירוע קרה. הוא לא שיתף הרבה מהדברים האלה, אבל ידענו מה הוא עושה, ידענו לאן הוא הולך. הוא היה צריך מחר ללכת לשם, הוא רצה להיות שם. הוא אהב להיות שוטר. הוא לא הלך לעבודה סתם, הוא באמת אהב את מה שהוא עושה".
עוד בנושא
