שורד השבי עמרי מירן הגיע היום (שישי) לראשונה לכיכר החטופים, לשאת דברים בקבלת השבת של קהילת נחל עוז, המתקיימת מידי שבוע. במהלך דבריו אמר: "בזמן שהסיוט שלי נגמר, יש עדיין 11 משפחות באי ודאות נוראית".
בנאומו אמר מירן: "למי שלא מכיר אותי: קוראים לי עמרי מירן, אבא של רוני ועלמא המתוקות, הבן של ורה ז"ל ודני מירן, בעלה של לישי מירן-לביא, תושב נחל עוז, שורד שבי חמאס 738 ימים".
לדבריו: "גם בשבי, וגם כשחזרתי, שמעתי על מה עשיתם עבורנו. על קבלת השבת כל שישי שעשיתם פה, בכיכר. על העצרות כל שבת. על ימי ההשבתה והצעדות".
מירן המשיך ואמר: "קהילת נחל עוז היקרה לי, כל הנרצחים והחללים מהקיבוץ מאותו יום ארור, חרוטים בליבי. ואני מבקש לעמוד אתכם דקת דומייה לזכרם ולזכר כל הנרצחים והנופלים באותו היום ובמלחמה. אין לי מילים להסביר כמה אתם מרגשים, שמעתי במהלך השבועיים וחצי שאני פה מעט מהדברים שנעשו. איך מתוך הכאב, השבר והטראומה קמתם ועמדתם לצד משפחתי ועל כך תודה רבה".
עמרי מירן הגיע לראשונה לכיכר החטופים: "בזמן שהסיוט שלי נגמר, יש עדיין 11 משפחות באי ודאות נוראית"@Itsik_zuarets pic.twitter.com/mLNWCmWlL4
— כאן חדשות (@kann_news) October 31, 2025
בהודעה מטעם מטה המשפחות להחזרת החטופים אודות קבלת השבת, נכתב: "עם ישראל לא שוכח את בניו מאחור - לא נשתוק, לא ננוח, ולא נניח - עד השבתו של אחרון החטופים לקבורה ראויה ומנוחת עולמים. מוזמנים להגיע, לעמוד לצד המשפחות, ולהזכיר לממשלה - האחריות לא מסתיימת עד השבת החטוף האחרון".
