נציב תלונות הציבור על השופטים, השופט אשר קולה, דחה היום (רביעי) את כל התלונות שהוגשו נגד נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, פרט לאחת - פרשת נבחרת הדירקטורים.
בהחלטתו כתב קולה כי "היה מוטב (שהתלונות) לא היו מוגשות" והוסיף כי בתקופה הזאת "ראוי שכולם יפעלו למען הגברת אמון הציבור, גם אם זה מצריך התחשבות יתר בנראות ציבורית". בנוגע לעבירת הבנייה המיוחסת לנשיא העליון, אמר קולה: "הנשיא אינו עבריין בנייה וכי הדבקת הכינוי 'עבריין בנייה' לנשיא עמית 'אינה ראויה, אינה הוגנת ואינה נתמכת במציאות', ואף 'גרמה וגורמת לנשיא ולמשפחתו לעוול ניכר'".
מטעמו של השופט עמית נמסר: "כפי שצוין בהחלטת הנציב, בדיקתו היסודית כללה זימון של עדים רבים, גם מסביבתו הקרובה של הנשיא עמית. בדיקה זו הייתה חסרת תקדים; לא הייתה כמותה בכל תולדות הנציבות מאז הקמתה; וממצאיה לא הותירו אבן על אבן".
שר המשפטים יריב לוין בחר להתייחס לתלונה היחידה שהשופט קולה ראה כמוצדקת: "הנזק שנגרם למערכת המשפט הוא גם כך חסר תקדים. על השופט יצחק עמית להתפטר באופן מיידי".
פרשת נבחרת הדירקטורים, בעניינה נמצא כי התלונה נגד עמית מוצדקת, עוסקת בזה שאחיו של נשיא העליו היה במאגר הנבחרת משנת 2017. הנציב קבע שהתלונה מוצדקת במובן זה שעמית לא היה צריך לדון בכלל בנושא בשל ניגוד עניינים, גם אם זה נושא רוחבי שלא נוגע ישירות לאחיו, שכן זה יכול להשפיע עליו.
הנציב אמר שההסבר של עמית, שהיה שופט תורן, לא מתקבלת. השופט קולה הוסיף שהיה צריך לעשות גילוי נאות בהתחלה: "העמיד לנגד עיניו את רצונו הכן של הנשיא לעמוד בחובתו לשבת בדין ולא לגרום להעברת התיק".
