אירינה רדצ'וק, בת 52, היא ההרוגה השנייה באסון בבית הזיקוק באשדוד אתמול. היא עבדה כבוחנת מעבדה בבית הזיקוק בשמונה השנים האחרונות. רדצ'וק, תושבת העיר, הייתה נשואה ואם לבת.
באסון נהרגה גם ניצן גוייכמן, תושבת העיר בת 39, נשואה ואם לשלושה ילדים. היא עבדה כבוחנת מעבדה בבית הזיקוק מאז שנת 2016.
רדצ'וק וגוייכמן נהרגו אתמול לאחר שעל פי החשד סבלו ממחסור בחמצן בשל תקלה בחליפות המגן שלבשו. צוות מד"א שהוזעק למקום מצא אותן במצב אנוש, ולאחר פעולות החייאה קבע את מותן.
אתמול התייחס ראש מנהל הבטיחות במשרד העבודה חזי שוורצמן לחקירת מותן של שתי העובדות ואמר כי נחקר חשד לאירוע פלילי, "אפילו ביטחוני". שוורצמן אמר את הדברים בריאיון לתוכנית "בנימיני וגואטה" בכאן חדשות ברשת ב'.
שוורצמן תיאר כי מדובר באירוע "חריג ויוצא דופן". "זה אירוע שלא ראינו כמותו, זה לא נראה כמו תאונה", אמר שוורצמן והוסיף כי "היה כאן כשל חמור באספקת החמצן, ואנחנו לא פוסלים כוונת זדון".
