מכירת תורים ובוטים: מה קורה במשרד הפנים?

מכירת תורים ובוטים: מה קורה במשרד הפנים?
מערכת זימון התורים במשרד הפנים קורסת - והעומס הולך וגובר. שאול אמסטרדמסקי פגש את ראש רשות האוכלוסין וההגירה תומר מוסקוביץ' כדי לגלות איך מתכננים לפתור את הבעיות - ולמה אפילו הוא צריך קומבינה לדרכון?
מחבר שאול אמסטרדמסקי מחבר שאול אמסטרדמסקי
Getting your Trinity Audio player ready...
שאול אמסטרדמסקי וראש רשות האוכלוסין
צילום: צילום: כאן חדשות

משרד הפנים נמצא במצוקת תורים עצומה. בזמן שמאות אלפי ישראלים ביקשו לחדש דרכון בחודשים האחרונים, מערכת זימון התורים של המשרד קורסת. זה הגיע למצב שאנשים פיתחו בוטים שמוצאים תורים פנויים, בעוד אחרים התחילו גם למכור תורים. החלטנו אחת ולתמיד להיכנס למשרד הפנים ולהבין מהאדם שאחראי על הכול - איך הם מתכננים לפתור את הבעיה? 

תומר מוסוקוביץ', ראש רשות האוכלוסין וההגירה מנסה להסביר מה קרה בחודשים האחרונים: "בדרך כלל העסק הזה בנוי על איזשהו זרם טבעי. הרי דרכונים הם לעשר שנים. מסוף רבעון שלישי של 2021 'חרב ודרב'. כולם באים לחדש. עודף של איזה 700 אלף איש. כרגע אין מספיק עובדים. "

"זה באמת מצב קשה", מודה מוסקוביץ', אך מוסיף: "מצד שני, אני לא מכיר אף בן אדם שאמר לי 'תשמע, אני לא הצלחתי לצאת מהארץ, ביטלתי נסיעה'. קשה להגיע אלינו אבל כשהגעת אלינו אתה מקבל שירות ברמה שהיא מעל הממוצע". הוא ממשיך ומבטיח כי השינוי קרוב: "מערכת הזימון לא בסדר והיא תוחלף בזמן הקרוב, תוך שבועות". 

הפופולריים