אז החדשות האחרונות לגבי הקורונה הן כאלה – הגענו ליותר מ-6,000 נדבקים ביום. זה הרבה. הכי הרבה שהיה פה מאז חודש פברואר. לכן לא תופתעו לשמוע שכבר היום יתכנס קבינט הקורונה כדי לאשר הגבלות נוספות על התקהלויות ובתי עסק – במטרה להאט את העלייה בתחלואה.
התחלואה שוברת שיאים? מה אומרים המספרים
לקראת אישור ההגבלות החדשות בקבינט הקורונה, @Nov_reuveny בדק מה היה מצב התחלואה בתחילת הסגר השלישי ומציג את צפי התחלואה לשבוע הבא על סמך מקדם ההדבקה | #מהאומריםהמספרים#חדשותהערב pic.twitter.com/aKQq7HbOAr
— כאן חדשות (@kann_news) August 10, 2021
אלו ההגבלות שיובאו היום לאישור קבינט הקורונה
> החלת תו ירוק על רובם המוחלט של ענפי המשק, המוסדות הציבוריים והפרטיים, כולל: בריכות שחייה, חדרי כושר, מוסדות אקדמיים, כל אירועי התרבות והספורט, כנסים ותערוכות, מוזיאונים, ספריות, מסעדות ובתי מלון.
> התו הירוק יוחל מגיל 3, ותשלום עבור הבדיקות יתבצע על פי המתווה הבא:
• גילאי 3-0: פטורים מתו ירוק
• גילאי 12-3: בדיקות במימון המדינה
• גילאי 12 ומעלה: בדיקות במימון פרטי (רק ללא מחוסנים מבחירה)
> באירועים בבתים פרטיים ודומיהם, שבהם לא חל תו ירוק, תיקבע מגבלת התקהלות:
• במקום סגור - עד 50 אנשים
• במקום פתוח - עד 100 אנשים
ההגבלות החדשות שיובאו מחר לאישור קבינט הקורונה | התו הירוק יורחב לענפים שלא היו נדרשים בו עד כה כמו מלונות; ילדים מגיל 3 יהיו מחויבים בבדיקה; באירועים בבתים פרטיים תיקבע מגבלת התקהלות של עד 50 איש במקום סגור ועד 100 איש במקום פתוח@gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/i3iMSh1sBh
— כאן חדשות (@kann_news) August 10, 2021
בינתיים, מוקד נוסף של הגבלות הוא כל הקשור ליציאה וכניסה מהארץ. החל מהיום השבים מאוקראינה, איטליה, איסלנד, אסוואטיני, ארצות הברית, בוטסואנה, בולגריה, גרמניה, הולנד, טנזניה, יוון, מלאווי, מצרים, צרפת, קובה, רואנדה ותוניסיה יחויבו בבידוד מלא לשבים - בכל גיל, כולל מחוסנים ומחלימים.
למעשה, יש רק ארבע מדינות, נכון להיום, שאפשר לטוס אליהן מבלי להידרש לבידוד בחזרה לארץ – אוסטריה, הונגריה, מולדובה וצ'כיה. החוזרים מסינגפור, סין, ניו זילנד, טאיוואן, הונג קונג, אוסטרליה אמנם לא נדרשים לבידוד – אבל שעריהן לא פתוחים לישראלים.
סין, אוסטרליה וניו זילנד נקטו מדיניות "אפס הדבקה" וסגרו את הגבולות ומבודדות משאר המדינה את מוקדי ההדבקה. @Yoav__Zehavi גילה שהיום המדיניות הזאת שנחלה הצלחות - עומדת בסימן שאלה#חדשותהערב pic.twitter.com/c5J7nRKkOV
— כאן חדשות (@kann_news) August 10, 2021
יש שש מדינות שמשרד הבריאות אוסר כל כניסה אליהן, מלבד לחריגים: בולגריה, ברזיל, גאורגיה, מקסיקו, ספרד וטורקיה. רק למי שאושר על ידי ועדת חריגים מותר להיכנס למדינות אלו.
אז חופשה בחו"ל הופכת להיות משימה לא פשוטה בקיץ הזה. במיוחד כשהחזרה ללימודים הולכת ומתקרבת. בכירי במשרד הבריאות אומרים בימים האחרונים שמערכת החינוך תהיה האחרונה שתסגר במקרה של הטלת הגבלות נוספות. אולם, אמש כבר פורסם שבמשרד החינוך מעריכים שב-1 בספטמבר יהיו 5,000 תלמידים מאומתים.
עוד הוערך כי 70% מההורים בישראל ישתפו פעולה באופן מלא עם הנחיות משרדי החינוך והבריאות לבצע בדיקות מהירות ובדיקות סרולוגיות לפני פתיחת שנת הלימודים. בנוסף, במקרה של עלייה בתחלואה בבתי הספר, ניתן יהיה לפצל כיתות לשתיים, אך זה יהיה רק בכיתות ה' ומעלה. בכיתות הגן ועד ד' אי אפשר יהיה לפצל כיתות במקרה של עלייה בתחלואה והן יעברו ללמידה מרחוק. כמו כן, נמסר כי במקרה של סגר מערכת החינוך תדע לתת מענה של למידה מרחוק.
ועוד לא אמרנו משהו על הסגר. במשרד הבריאות תולים תקוות בהשפעת החיסון השלישי כצעד שימנע סגר בחגי תשרי. במשרד הציבו תרחיש לפיו אם התחלואה תעלה ותתייצב על 700 חולים קשה - יש סיכוי להימנע מסגר. לעומת זאת, אם התחלואה תמשיך לעלות, גם אם בקצב איטי - הסיכוי לסגר בחגים גובר.
בדרך להגבלות חדשות | במשרד הבריאות תולים תקוות בהשפעת החיסונים כצעד שימנע סגר בחגי תשרי. במשרד הציבו תרחיש לפיו אם התחלואה תעלה ותתייצב על 700 חולים קשה - יש סיכוי להימנע מסגר. לעומת זאת, אם התחלואה תמשיך לעלות, גם אם בקצב איטי - הסיכוי לסגר בחגים גובר@kettydor #חדשותהערב pic.twitter.com/OG8ZprihUO
— כאן חדשות (@kann_news) August 10, 2021
אבל בואו נתחיל עם לעבור את היום הזה בקצת יותר בהירות.