ישראל וחיזבאללה לא רוצות במלחמה. אירועי הירי אתמול וביום רביעי אינם מצביעים על שינוי מהותי באסטרטגיה הזו. אלא שמדינת ישראל צריכה לעשות הכול כדי לא לאפשר למה שראינו בימים האחרונים להימשך לאורך זמן. שגרת טפטופים היא דבר שאסור שיימצא על סדר היום בגבול הצפון.
אש בצפון: ישראל במלכוד, אם תגיב בעוצמה היא תיגרר לרצף אירועים מול חיזבאללה עד כדי הסלמה. אם התגובה תהיה חלשה, הדבר נותן אור ירוק לארגון הטרור להמשיך בפעולות האלה בעתיד | הפרשנות של @RonenManelis #השבוע pic.twitter.com/5vbwjU59Er
— כאן חדשות (@kann_news) August 6, 2021
אבל המציאות מורכבת ביותר. הארגונים הפלסטיניים הגבירו את קצב הפעילות שלהם ומבצעים פעולות שלא ראינו בעבר, בשיאם ירי לאור יום שמסכן את אזרחי קריית שמונה. כשישראל מגיבה בתקיפה חריגה, ארגון חיזבאללה שקורא לעצמו "מגן לבנון" אינו יכול להישאר אדיש, ובעצם נכנס למשחק.
ישראל למעשה נמצאת במצב של "לוז לוז סיטואיישן". מצד אחד, אם תגיב בעוצמה מול חיזבאללה - היא עלולה להידרדר לרצף אירועים עם חיזבאללה, עד כדי הסלמה. מצד שני, אם לא תגיב או תגיב בחולשה, חיזבאללה יבין שיש לו "אור ירוק" להמשיך עם האירועים האלה.
מדינת לבנון על סף קריסה, עם משבר כלכלי וחברתי חריף. האם ישראל צריכה לדרוש ממנה לקחת אחריות על פעילות חיזבאללה בגבול? @RonenManelis | @gilicohen10 | @MoavVardi | @ilils1 | @ela1949 | @kaisos1987 #השבוע pic.twitter.com/6AzbWNybyQ
— כאן חדשות (@kann_news) August 6, 2021
רצף ההצהרות של אנשים רבים סביב האירועים האחרונים רחוק מהמציאות. לא כל בלון הוא הכרזת מלחמה. השאלה היא איך מדינת ישראל תצליח לשים סוף לדבר הזה. ולכן, יש שתי נקודות מהותיות שצריך לשים לב אליהן. הראשונה, היעדרות מדינת לבנון וצבא לבנון מהשיח. מדינת ישראל טענה במשך שנים שמי שאחראית על מה שמתרחש בלבנון זאת ממשלת לבנון. אסור להוציא את מדינת לבנון מתוך המשוואה, רק בגלל שהמצב הכלכלי שם בעייתי.
הנקודה השנייה היא השימוש בביטוי "פעולה שלא קרתה שנים" או "תקיפה שלא קרתה שנים". אסור לשכוח: חיזבאללה ביצע ב-15 השנים האחרונות מאז מלחמת לבנון השנייה שורה ארוכה של פעולות, בהן כאלה בהן נהרגו חיילי צה"ל.