אז סוף-סוף סוכם על תאריך שבו ראש הממשלה היוצא בנימין נתניהו יפנה את מקומו במעון בבלפור - 10 ביולי, חודש אחרי שהוחלף. אפשר להוציא את הבן-אדם מבלפור, אבל אי אפשר להוציא את בלפור מהבן-אדם. כמונו, כנראה גם נתניהו התרגל למשרתו, וביום השני לכהונתו של בנט הוא עוד המשיך לקבל אורחים במעון ראש הממשלה. אלה היו שגרירת ארצות הברית לשעבר ניקי היילי והכומר הרפובליקני ג'ון הייגי. כן, הם התארחו במעון ראש ממשלת ישראל כדי לפגוש את - יו"ר האופוזיציה בישראל. חוקי אבל מוזר.
אפילו שסיים את תפקידו - נתניהו ממשיך לערוך פגישות בבלפור. גורמים המעורים בפרטים הבהירו לכאן חדשות: העניין מותר חוקית, אך לא ראוי. איפה עובר החוק? @almog_tamar מסבירה ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/6BwZ3BC7pk
— כאן חדשות (@kann_news) June 15, 2021
ב-11 ביולי בנט כבר יתחיל להשתמש במעון. חבל, לא משאיר זמן לשיפוצים. ותסמכו על מושיק גלאמין שיש מה לשפצר. לפני השבעת הממשלה הבהירה היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה שמרגע ההשבעה - כל הוצאות הכלכלה בבלפור ובמעון הפרטי בקיסריה יהיו על חשבונו הפרטי של נתניהו. יחד עם זאת, האבטחה, כלי הרכב והנהג והוצאות הלשכה עדיין ימומנו על ידי המדינה.
אחת הסיבות להשתהות בהליך העזיבה היא שהחוק אינו מתייחס באופן ברור לסיטואציה. אין הליך מסודר ליציאה מהמעון הרשמי, בעיקר מכיוון שאף אחד לא העריך שתרחיש של הישארות במקום יתרחש. החוק אוסר לעשות שימוש בסמלי שלטון לצרכים פוליטיים, אבל גם בשאלה מה מוגדר צורך פוליטי ומי מגדיר מהו צורך פוליטי - אין תשובה ברורה.
ככל שחלפו הימים לאחר השבעת הממשלה ויציאתה של משפחת נתניהו מבלפור התעכבה, פנתה תנועת קריים מיניסטר שהפגינה מול המעון בשנה האחרונה, ליועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, בבקשה שתקבע תאריך לעזיבת נתניהו את המעון הרשמי. בתנועה איימו כי אם הדבר לא ייעשה – יפנו לבג"ץ.
ובכל זאת, קשה לארוז כהונה, ועוד בכזה תפקיד. חוץ מזה, בטח קשה לבחור בית אחד משלושת הבתים שבבעלותו. בפעם הקודמת לקח למשפחת נתניהו שישה שבועות לארוז. כמו אז, גם הפעם נראה שנתניהו מאמין שהוא עוד יחזור.
ומה בנט מתכוון לעשות בבלפור? ראש הממשלה צפוי להמשיך להתגורר עם משפחתו בביתו שברעננה, תחת אבטחה של שב"כ. המעון הרשמי בירושלים צפוי לשמש בעיקר לפגישות רישמיות.