אתמול היה יום ארוך, עם דרמה פוליטית שהתחלקה בין שני מוקדים - בית הנשיא ובית המשפט המחוזי בירושלים. אצל ריבלין המליצו המפלגות על המועמד שלהם לראשות הממשלה, מה שהסתיים בתוצאה המוכרת, אולי מדי, של חוסר הכרעה. ובזמן שהליכוד, ש"ס, יהדות התורה והציונות הדתית המליצו על בנימין נתניהו, הוא בכלל היה באולם הדיונים, עם פתיחת שלב ההוכחות במשפט שמתנהל נגדו. אתמול היה הדיון הראשון עם עדות מנכ"ל וואלה לשעבר אילן ישועה, שתימשך גם היום (שלישי).
אחרי שכיבו אתמול את האורות באולם הדיונים בבית המשפט המחוזי בירושלים, הגיעה בערב ההתייחסות - הצהרת נתניהו, שאפשר לקרוא לה גם "נתניהו נגד הפרקליטות". הוא טען שהשימוע בעניינו היה "הצגה, משחק מכור מראש", חזר על הטענה שלא התקבל אישור מהיועץ המשפטי לממשלה לפתוח בחקירה נגדו וגם אמר כי "כך נראה ניסיון הפיכה שלטונית".
אפשר להגיד שנאום ראש הממשלה הוא בעצם יריית פתיחה לקראת הבחירות החמישיות, אם אלה באמת יגיעו. הוא מעדיף לדבר על "ציד מכשפות" ולא על האישומים נגדו. אין ספק שבנימין נתניהו הוא איש שמבין תקשורת. רואים את זה גם בכתבי האישום וגם בהתנהלות שלו. בכל זאת, הוא נמצא בעסק כבר הרבה זמן.
נתניהו נגד הפרקליטות: נאום רה"מ הערב הוא יריית פתיחה לקראת הבחירות החמישיות - אם אלה אכן יגיעו. רה"מ מעדיף לדבר על "ציד מכשפות" ולא על האישומים נגדו. נאומים כאלו או דומים להם ודאי נשמע עוד בהמשך@gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/lcqEiRnaIO
— כאן חדשות (@kann_news) April 5, 2021
ראש הממשלה יודע שקצב המשפט שלו הולך וגובר. אז הוא החליט להעלות לסדר היום התקשורתי את שלל האישומים נגדו, אבל מהזווית שהוא רוצה שידברו עליהם. הנה הטקטיקה שלו: לא לדבר על שוחד, מרמה והפרת אמונים - אלא לדבר על "הפיכה שלטונית", או "ציד מכשפות" שהפרקליטות ארגנה לו. הוא מניח שבדברים האלה יתעסקו.
השאלה האמיתית היא, למי נתניהו פונה בדברים שלו? בישראל הרי אין חבר מושבעים, כמו באחות הגדולה ארצות הברית, שאמור לחרוץ את דינו. ראש הממשלה פונה במילותיו לרגש של הציבור, שאולי יחליט לתת לו שוב את המנדט אם יהיו בחירות חמישיות. תחושת בטן עזה אומרת שנאומים כאלה ודומים להם - כנראה שעוד נשמע בהמשך.
אם נחזור רגע להצהרה עצמה, את רוב הדברים שנתניהו אמר אתמול נגד הפרקליטות כבר שמענו בקו ההתקפה שלו בעבר - טיוח, הדלפה, תפירה. אבל טענה אחת חדשה שראש הממשלה העלה היא שמחקו הקלטות מהטלפון של עד התביעה בתיק 4000, מנכ"ל וואלה לשעבר אילן ישועה. גורמים המעורים בתיק אמרו לכאן חדשות שהטענה הזאת, כך לדבריהם, פשוט לא נכונה - ההקלטות נמצאו לאחרונה כי היו באפליקציה אחרת.
משפט נתניהו בתום יום העדות הראשון של אילן ישועה | עדותו רלוונטית בעיקר לזוג אלוביץ' ופחות לרה"מ. וגם: איך נראית עדותו מבחינת ההגנה והתביעה ובמה חידש נתניהו בדבריו?
— כאן חדשות (@kann_news) April 5, 2021
הדיווח של @almog_tamar ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/T4vpww4P8w
כרגע בנימין נתניהו הוא המועמד עם מספר הממליצים הגבוה ביותר - 52, ובהיעדר שינוי בהמלצות, הנשיא צפוי להטיל עליו את המנדט. כשמשלחת הליכוד הגיעה אתמול להמליץ עליו להרכבת הממשלה, אמר השר לביטחון הפנים אוחנה לריבלין: "מצביעי הליכוד הביעו אמון בנתניהו למרות מצבו המשפטי - ואי אמון במוסדות שמעמידים לדין את נתניהו". לאמירה הזאת השיב הנשיא: "אני חייב להגיד שכמי שעומד בראש משכן הנשיא, אני חולק על עמדתך". חולק או לא חולק, מה שבטוח - את המסר על אי אמון במערכת המשפט העביר ראש הממשלה אתמול בפריים טיים, מול אלפי צופים.