אם הילדים יכולים ללמוד בזום, אי אפשר לקיים שם את משפט רה״מ? | שאול אמסטרדמסקי
צודק מי שטוען שלנהל משפט דרך הזום זה לא אידיאלי. ככה הם טענו, מי שצידד בהחלטת השופטים במשפט נתניהו, לפיה יידחה הדיון שתוכנן לשבוע הבא בגלל הגבלות הסגר. אבל זה שהילדים שלנו לומדים חשבון, מדעים, אנגלית ותנ"ך, אפילו חינוך גופני - בזום, זה אידיאלי?
לאף אחד מה שקורה פה השנה לא אידיאלי. אז כן, גם את המשפט אפשר היה לעשות בזום. טוב היה עושה ראש הממשלה אם היה אומר לשופטים: חבר'ה, בואו נעשה את זה בזום. אידיאלי זה אולי לא היה. בונה את האמון קצת מחדש? זה דווקא כן.
למה גם חיסון אסירים הופך לקרב פוליטי? | תמר אלמוג
הדברים הבאים אמורים להיות ברורים לכל אדם ששפר עליו מזלו לחיות במדינה דמוקרטית. אבל הם חייבים להיכתב כעת. לא לחסן אסירים, דורש השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה, וכנראה שצריך להזכיר לו שאין מענישים אדם אלא לפי החוק. בית המשפט פסק שחירותם של אותם אנשים תישלל, ושלח אותם לכלא. אי אפשר להחליט פתאום, בשרירותיות, שמוסיפים עוד עונש. ולא משנה מה אנחנו חושבים על חלק מאותם אסירים.
לשם השוואה, באותה מידה יכול השר או גורם שלטוני אחר, להחליט שאין יותר מרפאות בבתי הכלא כי "לא מגיע להם" או שידלגו על ארוחה ביום, כי "למה לא". בהמשך יגיע הנושא לבג"ץ. לא צריך לסיים שנה א' במשפטים כדי לצפות מה תהיה הפסיקה. לא צריך להיות אנשי תקשורת, כדי לנבא את התגובות המתלהמות נגד בג"ץ כתוצאה מכך.
לטור המלא של פרשנית כאן חדשות לענייני משפט, תמר אלמוג
בריאות או פוליטיקה, מה באמת מעניין את אוחנה? | קרן נויבך
השר לביטחון פנים אמיר אוחנה ידע מצויין שההוראה שלו, שלא לחסן אסירים אלא רק סוהרים בשלב הראשון, עומדת בניגוד להחלטת הוועדה לתיעדוף חיסונים של משרד הבריאות - צוות מקצועי שהוקם כדי שלפוליטיקאים לא תהיה מעורבות כאן. כדי שההחלטה על מי יתחסן ראשון תתקבל אך ורק על פי שיקולים של בריאות ופגיעות הציבור ולא משיקולים פוליטיים.
שורה של ארגונים פנו ליועץ המשפטי לממשלה כדי שיבהיר את העניין כבר לפני שבועיים. למעשה זה מה שהכריח את היועמ"ש להבהיר שההוראה של אוחנה ניתנה "בחוסר סמכות". ספק אם רצה עוד קטטה עם אוחנה.
השר בתגובה בחר להשתלח ולעקוץ את היועץ, המשנה שלו והמשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו שחתומים על ההנחיה לחסן את האסירים ועל הדרך לשלוח אותם להתמודד לכנסת. כי כאמור, הכול פוליטי ולמה לא להבעיר אש נגד פקידים אם אפשר?
אוחנה כותב שתיאם את ההוראה שלו עם שר הבריאות אדלשטיין. האם התערב שר הבריאות בהחלטת גורמי המקצוע? פנינו לאדלשטיין ושאלנו אותו. תגובת לשכת השר: "הגוף היחיד שקובע את סדרי החיסונים הוא ועדת התיעדופים. מדובר בגוף מקצועי ששר הבריאות סומך את ידיו על החלטותיו". אתם הבנתם?
אנחנו יכולים להתקומם ולכעוס על כך שפושעים מורשעים מתחסנים, אבל העונש של האדם המורשע הוא שלילת החירות ולא פגיעה בבריאות. זה החוק. עניינית הוועדה לתיעדוף חיסונים קבעה מה שקבעה כי ברור שכלא הוא מקום צפוף להחריד שלא ניתן לשמור בו שום ריחוק חברתי וכללי קורונה. אסיר או סוהר אחד יכולים לייצר התפרצות בכלא שלם, אבל ספק אם זה מה שמעניין את השר לביטחון פנים.
הדרך לממשלה עוברת בטיקטוק? | אסף ליברמן
השבוע נפל דבר בשמי הפוליטיקה הישראלית והרשתות החברתיות – יאיר לפיד פתח חשבון טיקטוק. טיקטוק, אם אתם מבוגרים מדי כדי לדעת, זו רשת חברתית בעיקר של בני נוער שמבוססת על קטעי וידיאו קצרים. לפיד הצטרף אליה כמעט חודש אחרי בנימין נתניהו, שכבר הספיק לצבור שם 165 אלף עוקבים.
נתניהו מתמסר לטכנולוגיה. הוא לא משתגע עליה – הרי אפילו אין לו טלפון – אבל איפה שצריך להיות, הוא נמצא. נתניהו הוא אימפריה של רשתות חברתיות שלא בוחל בשום דבר כדי להגיע לקהל שלו ולהשיג מנדטים.
המתמודדים נגד נתניהו רחוקים מאוד מהנכונות שלו לתת את כל כולו במערכת הבחירות. יריביו של נתניהו נראים רוב הזמן כאילו הם מחכים שהציבור יכיר להם תודה על כך שהם בכלל הסכימו להיכנס לפוליטיקה. אין לדעת אם הטיקטוק הזה יעזור לנתניהו או שהוא מבזבז את זמנו, אבל ברור שביבי הוא הילד שהכי רוצה ללכת לבית ספר. כל בית ספר. איפה שרק יש לימודים.
כבר ב-2012 נתניהו העלה את הסרטונים הראשונים שלו לפייסבוק, אז היו מי שגיחכו, והיום הוא אימפריה ברשתות החברתיות. הוא לא בוחל בשום דבר כדי להגיע לקהל שלו ולהשיג מנדטים - עד כדי כך שזה לעיתים גולש למקומות מסוכנים. הניתוח של @asaf_lib #הכול_פוליטי pic.twitter.com/b6yGY7ePJA
— כאן חדשות (@kann_news) January 9, 2021
כל מדינה צריכה פוליטיקאים שיתייצבו מול מנהיג מסוכן | אריה גולן
מילה טובה על סגן נשיא ארצות הברית, מייק פנס. הפוליטיקאי האוונגליסט, השמרן, הקיצוני מאינדיאנה, עמד במבחן העליון של כל אדם, בין הנאמנות לבוס לבין הנאמנות לדמוקרטיה. הוא הכריע נגד הנשיא טראמפ ובעד קבלת דין הבוחר האמריקני. מייק פנס התייצב נגד הנשיא שלו שתבע ממנו בתוקף שלא להביא לאישור הקונגרס את תוצאות האמת של הבחירות לנשיאות. הוא סירב לשחק את התפקיד שהועיד לו טראמפ שרצה לכפות את עצמו לעוד ארבע שנים על הגדולה בדמוקרטיות.
בדיוק בשביל זה המציאו האבות המייסדים של ארצות הברית את תפקיד סגן הנשיא, כדי שייכנס מיידית לפעול בנחישות כדי כשהנשיא מאבד את זה. כל מדינה צריכה פוליטיקאים אמיצים כמו פנס ורפובליקנים נוספים כדי שיעזו להתייצב ברגע האמת מול מנהיגם ולומר לו STOP – עד כאן - אם הוא מהווה סכנה לדמוקרטיה.