ראש הממשלה בנימין נתניהו ייפגש היום (שלישי) עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בבית הלבן, כחלק מביקורו המדיני בן היומיים בוושינגטון.
בבפגישה משתתפים בכירי ממשל טראמפ: שר החוץ מרקו רוביו, שר ההגנה פיט הגסת', ראש המטות המשולבים דן קיין, והשליח המיוחד סטיב וויטקוף. המשלחת הישראלית מורכבת בין היתר מראש המועצה לביטחון לאומי שמואל בן עזרא, שגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר, ראש סגל ראש הממשל עדו נורדן, המזכיר הצבאי גיר מרקיזנו, קרוליין גליק והיועץ המדיני אופיר פאלק.
בבית הלבן שמרו על פרופיל תקשורתי נמוך מהרגיל לקראת הפגישה. לא צפויה להתקיים מסיבת עיתונאים משותפת עם הצהרות, וכניסת העיתונאים המתלווים לנתניהו תוגבל. אמש אמר טראמפ כי בינו לבין נתניהו יש "קצת הבדלים בעניין איראן, אבל אנחנו די קרובים". ראש הממשלה נתניהו אף נכנס מכניסה צדדית לבית הלבן.
טראמפ, התראיין היום ברשת פוקס ניוז טרם הפגישה ואמר בהתייחס למתיחות עם איראן כי "אם לא נגיע לעסקה - נפציץ בהר המכוש". עוד הוסיף נשיא ארצות הברית כי הוא "יודע בדיוק מה קורה שם - וזו לא בעיה גדולה". באשר לדיווחים לפיהם נתניהו ידבר איתם על תקיפות אפשריות באיראן, אמר: "ביבי רוצה להיות מעורב, אני לא חושב שזה נחוץ".
נתניהו המריא אתמול לוושינגטון מבסיס נבטים. בהודעה שפרסם לאחר המראתו, כתב על הפגישה: "אני אדון עם הנשיא טראמפ בכל הנושאים שעל הפרק, ובראשם איראן. המטרה שלנו היא לשמור על ביטחוננו וגם להרחיב את מעגל השלום סביבנו".
פגישתו הצפויה של נתניהו עם טראמפ תהיה השמינית במספר מאז כניסתו של הנשיא האמריקני לקדנציה שנייה בבית הלבן, ובזמן שארצות הברית מנהלת מלחמה פעילה נגד איראן. עיתון ה"ניו יורק טיימס" פרסם אתמול כי טראמפ בלם תקיפה רחבת היקף נגד איראן, אחרי שיועציו הבכירים הזהירו מפני מחסור במיירטים.
אמש אמר גורם בממשל טראמפ כי המשא ומתן עם איראן נמצא "בשלב רציני". לדברי הגורם, הוחלפו הצעות דרך המתווכים ואין עדיין הסכמות, אך מדובר בהתקדמות.
