ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר היום (רביעי) לבג"ץ כי לא יפטר את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בטענה ש"אין עילה שיפוטית" לדבר.
"אין שינוי בעמדת ראש הממשלה שלפיה מינויו של בן גביר לתפקיד נעשה כדין ולא עומדת כל עילה להדחתו המנהלית או השיפוטית", מסר נתניהו.
בחודש שעבר הודיעה לבג"ץ היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה כי כשלו הניסיונות לגבש הסכמות עם השר בן גביר, שלדבריה מוסיף להתערב בעבודת המשטרה בניגוד להתחייבותו.
במסגרת הודעת עדכון לבג"ץ בהמשך לעתירות שהוגשו להדחת השר מתפקידו, מסרה בהרב מיארה בעמדתה כי חרף פגישות עם אנשי השר "נותרו פערים מהותיים שמשקפים דחייה של השר את עיקרון הא-פוליטיות של המשטרה ואת האיסור על התערבות פוליטית בהפעלת הכוח המשטרתי מול אזרחי ישראל, ואת הכללים שעליהם עמד בית המשפט בפסק הדין בעניין תיקון פקודת המשטרה".
לדברי היועצת המשפטית לממשלה, על אף שנאסר על בן גביר להתערב בהחלטות מבצעיות וחקירות משטרה, השר לביטחון לאומי ממשיך לעשות זאת. "התמונה העולה היא כי התנהלות השר הפוגעת בעצמאות המשטרה נמשכת כל העת, וכי הניסיונות לעצור אותה בדרכים שונות אינם צולחים".
בן גביר בירך את נתניהו על "התשובה הברורה ליועמ"שית העבריינית". לדבריו, "לפקידי הדיפ סטייט אין שום סמכות להדיח שרים מתפקידם. אחרי הבחירות, נדיח אנחנו את פקידי הדיפ סטייט".
