שגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי התייחס הבוקר (שלישי) בריאיון לרדיו 4 של ה-BBC להצהרה הצפויה בבריטניה על עיצומים נגד ההתיישבות היהודית ביו"ש: "אני מרגיש שמדובר באפליה נגד ממשלת ישראל"
האקבי הוסיף ואמר בריאיון כי העיצומים הצפויים מהווים גם "אפליה נגד העם היהודי", ואמר כי הוא אינו מבין את ההיגיון שבהטלת העיצומים. "זה כמו לזרוק אבן בלי שיש לך מושג איפה היא תנחת. בריטניה היא מדינה ריבונית, היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה, אבל כך גם ארצות הברית", אמר האקבי, כאיום מרומז כלפי בריטניה.
בשבוע שעבר סייר השגריר בכפרים פלסטיניים ונפגש עם תושביהם, בעת ביקורו ובריאיונות לאחר מכן, הוא שב וכינה את מבצעי פשעי השנאה ביהודה ושומרון טרוריסטים, והוסיף כי מעשיהם גורמים נזק רציני לישראל בארצות הברית. בריאיון ל"הבוקר הזה" בשבוע שעבר, אמר האקבי כי "זה פוגע בתדמית של ישראל כאומה וכעם. ואני מוצא את זה מצער כי כרגע ישראל צריכה את כל החברים שהיא יכולה להשיג, היא לא צריכה עוד אויבים".
מוקדם יותר היום, אמר האקבי בריאיון לערוץ האמריקני Newsmax (ניוזמקס) כי "יש יותר מתקפות פלסטיניות על ישראלים מאשר מתקפות של ישראלים על פלסטינים. אך כל מעשה טרור או פשע הוא יותר מדי".
אתמול, קרא שר האוצר בצלאל סמוטריץ' "לגרש את השגריר הבריטי" אם בריטניה תכריז היום על סנקציות על סחר עם ההתנחלויות. "לא נהיה אסקופה נדרסת של ממשלה אנטישמית, במדינה שנכבשה על ידי האסלאם הרדיקלי, ומנסה להינצל משקיעה כלכלית וחברתית באמצעות תקיפת היהודים ומדינת ישראל. המנדט הבריטי בארץ ישראל נגמר", הוסיף השר סמוטריץ'.
בחודש שעבר נכנס לתפקידו ראש הממשלה הבריטי החדש, אנדי ברנהאם, שהצהיר בעבר כי הוא מתכוון להפעיל לחץ גדול יותר על ממשלת ישראל, וכן להטיל עיצומים נוספים על יחידים ועל ישויות בארץ. עוד אמר כי ישקול איסור על מסחר עם התנחלויות בלתי חוקיות. "אנחנו צריכים לעשות יותר כדי להפעיל לחץ על ממשלת ישראל. כן, נקטנו צעדים חשובים. אבל בואו נהיה כנים, הממלכה המאוחדת הייתה איטית מדי בקריאה להפסקת אש. אנחנו צריכים לעשות יותר עכשיו כדי לחזק את הגישה שלנו," אמר.
