באיחוד האמירויות ממשיכים לשמור על שתיקה אודות ביקורו החשאי של ראש הממשלה בנימין נתניהו במדינה - כך פורסם הערב (שני) בכאן חדשות. מדובר בפגישה השנייה בין נשיא האמירויות בן זאיד ונתניהו בחודשים האחרונים, שמתקיימת בצל הדיווח בעיתון הארץ על האזהרה מפני 7 באוקטובר שהעביר הנשיא האמירותי לרה"מ, והאיום האיראני המשותף.
"כנראה לא סתם קוראים לזה פגישה חשאית. למה אנחנו צריכים להרוס דברים טובים עבור ישראל והאמירויות?", מסר גורם בלתי רשמי במדינה. משמעות הפגישה השנייה תוך חודשים אחדים היא שבאמירויות תופסים את הקשר עם ישראל כארוך טווח אסטרטגי, ללא תלות במי עומד בראשות הממשלה.
הביקור החשאי נערך אתמול. טיסת ראש הממשלה נערכה במטוס מנהלים ששייך לאיש עסקים ישראלי, ומשמש בכירים ישראלים לטיסות ברחבי העולם. נתניהו המריא מנמל התעופה בן גוריון זמן קצר אחרי השעה 12 בצהריים, באבו דאבי נחת בשעה 15:10. בשעה 19:10, ארבע שעות לאחר שנחת, המטוס המריא חזרה לישראל - ונחת זמן קצר לאחר השעה 22:00. המטוס שימש את נתניהו גם בטיסה שקיים באבו דאבי במהלך המלחמה עם איראן.
זהו ביקור שני של נתניהו באמירויות בשנה האחרונה. לשכת ראש הממשלה דיווחה על הביקור האחרון, שנערך במהלך מבצע שאגת הארי. באיחוד האמירויות טרם התייחסו לפגישה בין נתניהו לבן זאיד. כזכור, בביקורו הקודם הכחישו באבו דאבי את הפגישה שהתקיימה בין נתניהו לבן זאיד.
הפגישה מתרחשת ברקע הדיווח בעיתון "הארץ", לפיו קיבל נתניהו שיחת התרעה מנשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד בימים לפני 7 באוקטובר. "אם היה מידע רלוונטי כלשהו, הוא הועבר דרך ערוצי מודיעין בין שתי המדינות", נמסר.
לכאן חדשות נודע כי בשיחה בין בן זאיד לבין ראש ה-CIA ביל בארנס, שהתקיימה חודשים אחרי פרוץ המלחמה, סיפר הנשיא לראש סוכנות הביון האמריקנית כי העביר לנתניהו אזהרה כללית על אפשרות לפיצוץ אלים.
לא ברור מתי בדיוק התקיימה השיחה המדוברת בין בן זאיד לנתניהו, ולפי הפרטים שמסר הנשיא האמירותי לבני שיחו, היה מדובר באמירה כללית. לדברי מקורות, לא היה מדובר בהתרעה ספציפית, אלא בחשש כללי יותר שהתייחס למצב אל מול הפלסטינים, הן בגדה והן בעזה.
