המידע שצוות החקירה של שב"כ הציג אתמול בישיבה משותפת עם הפרקליטות והמשטרה שונה לחלוטין מדברי ראש השירות דוד זיני שפורסמו השבוע על מעורבות זרה בסכומי עתק "בפריסה ארצית" ועל שוחד בחירות מאורגן בהיקפים עצומים - כך פורסם היום (שישי) בכאן חדשות ברשת ב'.
הצוות הציג מידע הנוגע לראיות להעברות כספים בסך מאות אלפי שקלים, שעל פי החשד מקורם במימון זר. אולם, זאת מבלי שהתקבלו עד כה אינדיקציות לגבי מה נעשה עם הכספים. זהו מוקד החקירה של הצוות המשותף שמוקם בימים אלה יחד עם נציגי היחידה הארצית לחקירות הונאה.
לצד זאת, גורמי ביטחון אומרים שמידע נוסף, הנוגע גם למודיעין על סכומים גבוהים יותר בהיקף של כמה מיליונים, יועבר בימים הקרובים.
>> החשד להתערבות זרה בבחירות: כל העובדות בפרשה שנחקרת בשב"כ
גם הבדיקה של צוות החקירה הנוגעת לכרטיסי התדלוק לא הביאה לממצאים חריגים עד כה. בהמשך לפרסומים בעניין ב"הארץ" וב-i24NEWS השבוע, חברות הדלק דיווחו כי בכל מערכת בחירות מפלגות נוהגות לרכוש כרטיסי דלק וכי לא היו נתונים חריגים ברכישות בשבוע שלפני הבחירות או ביום הבחירות עצמו.
אף על פי כן, נפתחה בדיקה הנוגעת לחוקיות השימוש בכרטיסים, שיכולים לשמש כ"הטבה" למצביע ולא רק לשימוש עבור המפלגות עצמן. אולם, לפי הבדיקה עם חברות הדלק, מדובר בהיקפים שאינם גבוהים או חריגים לרכישות, לא בשגרה ולא בהשוואה למערכות בחירות אחרות. כמו כן, כרגע אין כל אינדיקציה לקשר בין המימון הזר לסוגיית כרטיסי התדלוק, ושני הנושאים האלה נבדקים בנפרד.
