השרים אישרו את החוק האוסר על המלצות המשטרה

השרים אישרו את החוק האוסר על המלצות המשטרה

"חוק ההמלצות" יעלה לקריאה ראשונה מחר. בנוסח הקיים יימחק הסעיף שמחייב את היועמ"ש לפתוח בחקירה במקרה שהודלפו המלצות המשטרה
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
יחידת להב 433
צילום: צילום: פלאש 90

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה הבוקר (ראשון) את "חוק ההמלצות", ולפיו המשטרה לא תוכל לסכם את החקירה בהמלצה על העמדה לדין. מחר יעלה החוק, שהוגש על ידי ח"כ דודי אמסלם (הליכוד), להצבעה בקריאה ראשונה בוועדת הפנים והגנת הסביבה.

בהצעת החוק הוכנס סייג הקובע כי בנוסח שיאושר יימחק הסעיף, שלפיו היועץ המשפטי לממשלה חייב לפתוח בחקירה פלילית במקרה שהודלפו המלצות משטרה בסיום חקירה. שרת המשפטים איילת שקד דורשת להשאיר ליועמ"ש את שיקול הדעת להחליט אם לפתוח בחקירה פלילית נגד הדלפה או לא.

כפי שנקבע, החוק צריך לקבל את הסכמות המשרדים לביטחון הפנים והמשפטים. החוק יחזור לאישור ועדת השרים לענייני חקיקה לפני ההצבעה על קריאה שנייה ושלישית.

השרים אישרו היום את החוק על אף התנגדות נמרצת מצד היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט ומצדו של פרקליט המדינה שי ניצן. על ההתנגדות בצמרת משרד המשפטים פורסם לראשונה בכאן חדשות בתחילת החודש.

בחוות דעת שהגיש מנדלבליט לשרת המשפטים, נכתב כי בהצעת חוק ההמלצות ישנה"פגיעה ממשית בעבודת רשויות אכיפת החוק וביכולתן למלא את תפקידן במקצועיות וביעילות, באופן שיפגום ביכולת להגיע לחקר האמת ולהביא עבריינים לדין, ובאופן שיגרום להתמשכות מיותרת של הליכי החקירה ולעינוי דין".

גם פרקליט המדינה השמיע דברים דומים כשהשתתף בדיון קודם של ועדת השרים לפני כשלושה שבועות. "אני גם לא מצליח לראות את התועלת בהצעה", אמר ניצן בוועדה. לדבריו, "זה יגרום עינוי דין גם לחשודים וגם למתלוננים. יש גם את זכות הציבור לדעת, למשל כשיש ראש עיר. הציבור זכאי לדעת שהמשטרה סבורה שהתגבשה תשתית ראייתית". על הטענה שלפיה המלצה כתובה תגרור הדלפות, אמר ניצן כי "אי אפשר לגזור מאותם מקרים בודדים שדלף (מידע) כשיש עשרות אלפי תיקים".

הפופולריים