דיווחים: מצרים מקדמת מו"מ לחילופי שבויים בין ישראל וחמאס

דיווחים: מצרים מקדמת מו"מ לחילופי שבויים בין ישראל וחמא
כלי תקשורת ערביים מדווחים כי קהיר קיבלה אור ירוק מישראל לבירר מה התנאים חמאס, וכי גורמים מצריים מעוניינים להגיע להשגת עסקה בקרוב
מחבר גל ברגר מחבר גל ברגר
מיצג חמאס בעזה על "השבויים" שבידיו
צילום: צילום: אי-פי

נציגים מצריים מנהלים מגעים מתקדמים להנעה של עסקת חילופי שבויים בין ישראל לחמאס - כך מדווחים היום (ראשון) כלי תקשורת ערביים. בכיר במשרד החוץ המצרי אמר לאתר חדשות במפרץ הפרסי, כי מצרים צפויה לדון עם חמאס בתנאים שישראל תסכים להם, תמורת פרסום וידאו או מסר מהשבויים, או מידע על מספרם ומצבם הרפואי.

על פי הדיווח, מצרים קיבלה אור ירוק מממשלת ישראל לפעול באינטנסיביות בנושא, כדי לברר מהם תנאי חמאס למו"מ על עסקה. בכיר מצרי, ששמו לא פורסם, אמר כי קהיר רוצה להשלים את העסקה בתקופה הקרובה, ותנסה לזמן בימים הקרובים משלחת ישראלית כדי להתייעץ עמה בנושא. רשת אל-ערבייה דיווחה בתוך כך, כי חמאס נתן למצרים ייפוי כוח לשאת ולתת עם ישראל בסוגיית חילופי שבויים. לא נמסרו עוד פרטים.

בסוף השבוע דיווח ערוץ אל-מיאדין הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה, כי במשלחת חמאס שיצאה מעזה לשיחות בקהיר חבר גם בכיר בזרוע הצבאית של הארגון מרוואן עיסא, שהיה בעבר חבר צוות המו"מ של חמאס לשחרור גלעד שליט. בדיווח הלבנוני נאמר כי חמאס צפוי לדון עם הבכירים המצרים בסוגיית חילופי השבויים.

לפני כחודש וחצי הדגישו גורמים בחמאס שהמגעים לפיוס הפלסטיני אינם קשורים לעסקה אפשרית של חילופי שבויים עם ישראל. הגורמים אמרו לעיתון "אלערבי אל-ג'דיד" כי העיסוק בנושא מתנהל בערוץ נפרד מול מצרים.

בחודש ספטבר דווח כי מצרים הציעה לחמאס מתווה לקידום עסקת חילופי שבויים. לפי הדיווח בעיתון הפלסטיני אל-קודס, העסקה תתבצע בכמה שלבים, ובמסגרתה חמאס ימסור מידע על גורל גופות החיילים והשבויים הישראלים. בתמורה, ישראל תשיב 39 גופות פלסטינים שנהרגו במבצע "צוק איתן", 19 מהם פעילי חמאס. בשלב השני תשחרר ישראל את אסירי עסקת שליט שעצרה מחדש, והצדדים יחלו במשא ומתן לעסקת חילופי שבויים בחסות המודיעין המצרי. לדיווח לא התקבל אישור ממקור אחר.

לפני כשלושה חודשים אמר בכיר חמאס ביהודה ושומרון חסן יוסוף טוען כי הארגון מוכן לשתף פעולה עם ישראל בעסקת שבויים אם זו תמלא את חלקה ותשחרר את אסירי עסקת שליט.

יוסוף אמר אמר בראיון בחדשות הערב בכאן 11 כי חמאס יעביר מידע לישראל על גורל השבויים והנעדרים ברצועת עזה בתוך 48 שעות לאחר שזו תשחרר את אסירי עסקת שליט, שנעצרו מחדש בגדה. "אנו לא נחסוך שום מאמץ כדי להתקדם בסוגיה הזו, האסירים בכלא בישראל ממתינים לעסקה קרובה – במוקדם או במאוחר", אמר בראיון מביתו שבאזור רמאללה.

בחירת העורכת