ועדת הכספים של הכנסת אישרה בצהריים (שני) את ההחלטה להצמיד את שכרם של השרים ושל ראש הממשלה לשכר הממוצע במשק. בעקבות זאת, שכרו של שר יעמוד כעת על 44 אלף שקלים – תוספת של 5,000 שקלים למשכורת הנוכחית. ראש הממשלה יזכה להעלאה זהה וישתכר 49 אלף שקלים, כמו יו"ר הכנסת. ההחלטה עברה בוועדה ברוב של חמישה תומכים מול ארבעה מתנגדים.
במהלך הדיון התגלע ויכוח כשהח"כים אילן גילאון (מרצ) ומיקי רוזנטל (המחנה הציוני) התפרצו לדבריהם של ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) ואורן חזן (הליכוד), שתמכו בעדכון השכר. "יש פה ח"כים צבועים שצועקים נגד העלאת שכר, אבל נהנים מהעלאת שכר שקיבלו בעצמם", תקף חזן. לטענתו,"לשרים וחברי כנסת צריך להיות סל תנאים שיאפשר להם לא לקבל הצעות מהצד. זה בחזקת הרצחת וגם ירשת - לצעוק נגד השכר וגם לקחת אותו. כל יפי הנפש מוזמנים לוותר על השכר שלהם".
יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), הסביר בדיון את הצמדת שכר השרים וסגני השרים לשכר הממוצע במשק: "מדובר בתכנית של הממונה על השכר באוצר שכבר אימצנו אותה בעבר. היה מדובר על זה ששכר השופטים, חברי הכנסת והשרים יהיה מוצמד לשכר הממוצע. מרים נאור, הנשיאה הקודמת, אמרה לי שהם יסכימו להיות ביחד עם כולם. בעבר ההצמדה למדד הייתה משמעותית, אבל כבר הרבה שנים שהיא עומדת במקום. הגעתי למסקנה בעצמי שנעשה עוול, וזה הגיע למצב שחבר כנסת יקבל יותר משר. כך לא מתנהלת מדינה. שחבר כנסת יקבל יותר ממה שמקבל שר זה דבר בלתי מתקבל על הדעת".
מנגד, אמר ח"כ רוזנטל: "שוב נבחרי הציבור מקבלים החלטות הנוגעות ישירות לכיסם בניגוד עניינים מוחלט. איפה במשק קיים דבר בלתי נסבל שכזה? זו החלטה שצריכה להתקבל בוועדת ציבורית חיצונית לכנסת. אני מסכים שחבר ממשלה צריך להרוויח יותר מח"כ, אבל במקום לבטל את ההצמדה המיטיבה של חברי הכנסת ולבלום את העלאת שכרם, מצ’פרים גם את השרים. חברי הכנסת מסרבים לוותר על הפריבילגיה שלהם, והשרים מרגישים פראיירים. כל החגיגה הזו על חשבון הציבור".
ח"כ גילאון הוסיף: "הנכים מחכים כבר חודשים לקיום ההסכם הכולל את ההעלאה וההצמדה, והקצבה עדיין עומדת על 2,342 שקלים. הממשלה משקרת לנכים ובאותו הזמן מעלה לעצמה את השכר".