ועדת השרים לחקיקה דחתה את ההצבעה על חוק מבקר המדינה

השרים דחו את ההצבעה על חוק מבקר המדינה
להצעת החוק שיצרה עימותים בקואליציה כבר הושג רוב, אך בוועדה מבקשים לאפשר למתנגד העיקרי - שר האוצר כחלון - לשוב מחו"ל ולהשתתף בדיונים
מחבר זאב קם מחבר זאב קם
Getting your Trinity Audio player ready...
שפירא בכנסת, בשנה שעברה
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ההצבעה בוועדת השרים לחקיקה על חוק מבקר המדינה שנועדה להתקיים היום (ראשון) תידחה בשבוע לכל הפחות, אף שגובש הרוב הדרוש לאישורו. כך הודיע יושב ראש הקואליציה דוד אמסלם מהליכוד ליוזם החוק, חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' מהבית היהודי.

הסיבה לדחייה היא נסיעתו לחוץ לארץ של המתנגד העיקרי לחוק, שר האוצר משה כחלון, והרצון לאפשר לו להשתתף בשיחות בנושא לאחר שישוב. הפרטים פורסמו היום בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב'.

הצעת החוק מבקשת להגדיר את סמכויותיו של מבקר המדינה, ולקבוע כי יוכל לבקר את פעילותם של משרדי הממשלה אך ורק בדיעבד, ולא להורות להם איך לנהוג בעתיד. החוק יצר כמה עימותים פנימיים בקואליציה, בעיקר בין מפלגות הבית היהודי וכולנו, שאיימו לטרפד זו לזו הצעות חוק שיקדמו.

המבקר עצמו, יוסף שפירא, פנה בחודשים האחרונים לכמה פוליטיקאים כדי לדון עימם בהצעת החוק להגבלת פעילותו. פגישותיו של שפירא נחשפו במסגרת פרסום התיעוד של יומנו, בעקבות עתירה של התנועה למשילות ודמוקרטיה. על פי היומן, נפגש המבקר בין השאר פעמיים עם שר האוצר כחלון, עם יו"ר הקואליציה לשעבר ח"כ דוד ביטן, יו"ר האופוזיציה ח"כ יצחק הרצוג ועם חברי הכנסת משה גפני (דגל התורה), יאיר לפיד (יש עתיד) ודוד אמסלם.

הפופולריים