ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הדגיש היום (רביעי) ברקע המשבר בקואליציה כי הוא מעוניין שהממשלה הנוכחית תשלים את כהונתה. בדברים שנשא בפורום הכלכלי של וושינגטון, שם הוא ממשיך את ביקורו המדיני בארצות הברית, הוסיף נתניהו: "מה שאני רוצה שהממשלה הזו תשלים את כהונתה בנובמבר 2019, ואני מדבר עם כל השותפים שלי על כך. אם הם יסכימו, זה מה שיקרה, ואם לא - נלך לבחירות. אני קורא לזה חורשת אקליפטוס - כמה מחבריי טיפסו על צמרות האקליפטוס. יש פתרון אם יש רצון טוב, אבל צריך לרדת מצמרות העצים".
גורם בכיר בפמליית רה"מ הוסיף בנושא כי יש ניסיון מצד נתניהו להביא להצעת חוק שמוסכמת על היועמ"ש, ואחר כך גם על מספיק מחברות הקואליציה כדי להעביר חוק. רה"מ מעוניין להבטיח שאף אחד לא יעזוב את הקואליציה עם אישור החוק, ולהגיע להסכמות עם שר הביטחון אביגדור ליברמן בנושא.
ברקע הסתעפות הפרשות שבהן הוא מעורב, נשאל נתניהו לגבי החקירות והשיב: "אני לא יכול להגיד שאני אוהב את זה, אבל זה לא מפריע לי. אני עובד 16 שעות וממשיך בזה. הידיים שלי מלאות, והציבור רואה את זה. אתה יכול לראות מה הציבור חושב". בהמשך אף התלוצץ כשנשאל מה הדבר המעניין ביותר בתפקידו כראש ממשלה, והשיב: "החקירות".
נתניהו התייחס גם לנושא האיראני, וקרא שוב לתקן את הסכם הגרעין שנחתם בין הרפובליקה האסלאמית לבין המעצמות: "איראן צריכה לדעת שאין לה גישה ישירה לארסנל גרעיני ולשליטה במזרח התיכון, והדרך לכך היא לתקן לגמרי את ההסכם - או לסגת ממנו". לדבריו, "ללא הפעולות שעשינו, איראן הייתה מחזיקה בנשק גרעיני לפני זמן רב. לא ניתן לזה לקרות".
"מהרגע שטראמפ התחיל לדבר על פרישה מהסכם הגרעין - זה עצר השקעות רבות באיראן", המשיך ראש הממשלה. "צריך לעשות שינוי רדיקלי בהסכם עם איראן, או לבטלו. מאז שנחתמה העסקה, איראן רק מתעצמת ומתערבת במדינות אחרות".
על הסכסוך הישראלי-פלסטיני ופתרון שתי המדינות אמר נתניהו כי "רוב הישראלים יעדיפו היפרדות מהפלסטינים". לדבריו, "אני רוצה פתרון שיהיו להם את כל היכולות למשול בעצמם, אבל מבלי לתקוף אותנו. כל אזור שעזבנו, האסאלם הקיצוני נכנס. זה מה שיקרה גם ביהודה ושומרון אם נעזוב. אנו נלך לשלום אמיתי ולא מזוייף. הפתרון הוא לתת לפלסטינים את הכלים לשלוט בעצמם, ולא את הכלים לאיים עלינו.
"הסיבה שישראלים ספקטיים בנוגע לפתרון היא בגלל עזה ולבנון. בשביל שלום אמיתי, כן. בשביל 'פייק דיל' - לא. יש תקווה חדשה באופק, והיא לא קשורה לפלסטינים, אלא לעולם הערבי. בגלל הסכנה הגוברת מאיראן, יותר ויותר מדינות כבר לא רואות בישראל כאויב".
בזמן שהמשבר בקואליציה עדיין בשיאו, היום נשמעו קריאות נוספות למציאת פתרון סביב חוק הגיוס. שר הפנים ויו"ר ש"ס, אריה דרעי, אמר מוקדם יותר כי ״הציבור לא יסלח למי שיוביל כעת את המדינה לבחירות מיותרות ויפרק את ממשלת הימין החברתית ביותר שכיהנה בישראל". שר החינוך ויו"ר הבית היהודי, נפתלי בנט, אמר אף הוא כי "ראשי כל המפלגות בממשלה מעוניינים למנוע היגררות לבחירות".