אחרי 4 ימים: הפוסט נגד אוהדי בני סכנין הוסר מדף הפייסבוק של נתניהו

הפוסט נגד אוהדי סכנין הוסר מהפייסבוק של רה"מ

באופוזיציה תקפו את ראש הממשלה, וברשימה המשותפת דרשו שיתנצל. איימן עודה: "ראש הממשלה שכח שהוא אמור לייצג את כלל האזרחים". בלשכת נתניהו טרם הגיבו לדברים
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
אוהדי בני סכנין במשחק ב-2016
צילום: צילום: רועי אלימה, פלאש 90

ארבעה ימים אחרי שעלה בדף הפייסבוק של ראש הממשלה, הוסר היום (חמישי) הפוסט שבו גינה בנימין נתניהו את אוהדי בני סכנין. הפוסט עלה ביום ראשון ובו התייחס ראש הממשלה לדיווחים כי אוהדי בני סכנין לא כיבדו את דקת הדומייה לזכר הרוגי אסון השיטפון בנחל צפית בפתח המשחק בין קבוצתם והפועל רעננה, ואף קראו קריאות בוז. "בושה וחרפה. אני מצפה מכל מנהיגי הציבור, יהודים ולא יהודים כאחד, לגנות בכל תוקף התנהגות מבישה זו", כתב נתניהו.

בקבוצת בני סכנין דחו את ההאשמות והפנו את הציבור לסרטון המשחק ובו לא נשמעות קריאות כלל במהלך דקת הדומייה. "קהל האוהדים נתן את כל כבודו ועמד בלב כאוב לזכר הנספים", אמרו בבני סכנין בתגובה לטענות, וטענו כי מי שלא עמדו בדקת הדומייה היו כ-250 ילדים, ש"לא הבינו את קריאות הכרוז בעברית, ולא הבינו את מהות הסיטואציה".

בהתאחדות לכדורגל חיזקו את גרסת בני סכנין ואמרו כי משקיף המשחק לא ראה ולא ציין קריאות בוז כלשהן. גורמים נוספים שנכחו באירוע מסרו לכאן חדשות כי לא היה ביזוי של דקת הדומייה. גם יו"ר הפועל רעננה אשר אלון אמר כי "היה שקט ודומייה מוחלטת. היו ילדים שלא עמדו כי כנראה לא הבינו עברית ועל מה מדובר". בקבוצה דרשו כי לשכת ראש הממשלה תסיר את הפוסט מעמוד הפייסבוק ודרשה מנתניהו להתנצל על האשמותיו.

מלשכת ראש הממשלה טרם התקבלה תגובה להסרת הפוסט, אולם באופוזיציה שבו ותקפו אותו. חברת הכנסת שלי יחימוביץ׳ מהמחנה הציוני אמרה כי "ראש ממשלת ישראל: משקר, מתגזען, מסית, לא מתנצל. פגע וברח. פוגע לשווא, ובורח בלי מלת התנצלות כשאף אחד לא שם לב״. חברה לסיעה עמיר פרץ צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי "נתניהו לא יכול להמשיך להתנהל בפייסבוק כמו נער מתבגר שמנסה לחמוק מהשגחת ההורים שלו. בתחילת השבוע האשים נתניהו ציבור שלם בלי לבדוק את העובדות. היום הוא חוזר בו בלי שום הבהרה או התנצלות. כראש ממשלה נתניהו חייב דין וחשבון לאזרחים שהסית נגדם".


חברי כנסת מהרשימה המשותפת דרשו את התנצלותו של ראש הממשלה. יו"ר המפלגה, חבר הכנסת איימן עודה אמר כי זו לא חוכמה להסית בקול גדול ואז בשקט-בשקט להתקפל ולמחוק. "ראש הממשלה הוא לא סתם צייצן פופולרי, השקרים שהוא מפיץ הופכים בן רגע לאלימות. ראש הממשלה שכח שהוא אמור לייצג את  כלל האזרחים. זו ממשלת הימין הגזענית ביותר שנראתה בישראל. 20 אחוז מהאוכלוסייה סופגים גזענות שמחלחלת למטה היישר מהצמרת השלטונית". חברו לסיעה, חבר הכנסת אחמד טיבי צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "ששש... בשקט בשקט, שלא ישימו לב לפאדיחה. התנצלות? פחחחח חשבון נפש והכרה בטעות? ממש..."

הפופולריים