הקבינט המדיני-ביטחוני אישר הערב (רביעי) את הצעת שרת המשפטים, איילת שקד, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, לבטל את הנוסח העדכני של חוק היציאה למלחמה ולחזור לנוסח המקורי שלו. לפי הנוסח המקורי, סמכות היציאה למלחמה תהיה בידי הקבינט המדיני-ביטחוני.
בסוף החודש שעבר אישרה מליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את החוק שמסמיך את הקבינט להכריז על יציאה למלחמה או לפעולה משמעותית אחרת, ברוב של 62 תומכים מול 41 מתנגדים. נתניהו פנה ליו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ אבי דיכטר (הליכוד), וביקש להוסיף סעיף נוסף, לפיו תהיה אפשרות לראש הממשלה ולשר הביטחון, במקרים יוצאי דופן וקיצוניים - ורק לאחר שנעשה ניסיון לגבש חצי מחברי הקבינט -לקבל את ההחלטה לצאת למלחמה לבד.
החשש של נתניהו היה שאם הקבינט צריך לקבל החלטה באופן בהול ואין את מינימום השרים הדרוש בקבינט כדי לקבל החלטה, הדבר יכול לפגוע בעבודת הקבינט. לכן ביקש לקבוע אפשרות חריגה לאישור פעולות רק על ידי ראש הממשלה ושר הביטחון.
לפני כשבועיים פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי שקד שוחחה עם ראש הממשלה במטרה לנסות ולשנות את החוק. בשיחה ביניהם הציעה שרת המשפטים לחוקק את החוק מחדש ולהוריד ממנו את אותו סעיף של סמכות מיוחדת לראש הממשלה ולשר הביטחון, ולחזור לנוסח המקורי של הצעת החוק - שנועד להעביר את הסמכות לפתוח במלחמה מהממשלה לקבינט. נתניהו ביקש זמן לחשוב על ההצעה, מאחר ועדיין לא החליט בסוגייה.
יו"ר סיעת יש עתיד וחבר ועדת חוץ וביטחון, ח״כ עפר שלח, הגיב על תיקון החוק: "בעקבות המאבק הנחוש שהובלתי, הקבינט אישר הערב את התיקון לחוק הכרזת המלחמה, ביטל את התרגיל המסריח של ראש הממשלה, וקבע: רק מליאת הקבינט, ולא ראש הממשלה ושר הבטחון, תוכל לאשר פעולה העלולה להביא למלחמה. הניצחון הזה מוכיח שכשנלחמים על הדבר הנכון, אפשר לנצח. התרגיל המסריח היה סכנה בטחונית, חוקתית ומוסרית. הערב, בעלי המצפון הביסו אותו".
יו״ר העבודה והמחנה הציוני, אבי גבאי, הגיב אף הוא על עדכון החוק: ״טוב שהקבינט החליט לבטל את החוק המסוכן שמראש לא היה צריך להיות חלק מספר החוקים שלנו. כפי שחזרתי ואמרתי, לא יתכן שנתניהו והאיש שהוא עצמו הגדיר כ״לא כשיר להיות אפילו פרשן צבאי״ יחליטו ביניהם על יציאה למלחמה. אני שב ומתחייב לבטל את כל החוקים המופרכים שהממשלה הזו אישרה".