הממשלה אישרה בצהריים (ראשון) חוק הגיוס במתכונתו החדשה. החוק, שנוצר בעקבות ועדה מיוחדת של משרד הביטחון שעסקה בנושא, יובא מחר להצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת. כל חברי הממשלה תמכו בהצבעה, מלבד שר הפנים אריה דרעי שנמנע -אך בהמשך פרסם הבהרה, שלפיה הוא "הצביע בטעות כנמנע בחוק הגיוס משום שחשב שמדובר בהצבעה פרוצדורלית". הוא עדכן כי ביקש בסיום ישיבת הממשלה ממזכירות הממשלה לשנות את ההצבעה לנגד, ובקשתו התקבלה.
שר הביטחון, אביגדור ליברמן, אמר בעקבות אישור החוק בממשלה: "אני מברך את חברי הוועדה של צה"ל ומשרד הביטחון על עבודה מקצועית ועניינית, שקיבלה לפני זמן קצר את אמון הממשלה. זה החוק של מערכת הביטחון, למען הביטחון ולמען מדינת ישראל".
"הישיבה היא לא הספק של הצבא": כתבנו זאב קם תפס לשיחה את יו"ר סיעת יהדות התורה, ח"כ מנחם אליעזר מוזס, כדי להבין ממנו מה הבעיה בחוק הגיוס החדש שמציע משרד הביטחון #פרלמנט_לייט pic.twitter.com/31inLHoMQM
— כאן חדשות (@kann_news) 14 ביוני 2018
מוקדם יותר היום התייחס היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לחוק הגיוס המוצע, ואמר כי בהצעה שגיבש שר הביטחון יש התקדמות מדודה לצמצום האי־שוויון בנושא הגיוס. בחוות דעת שהציג היועץ לשרים בישיבת הממשלה, נאמר כי אין הוא רואה מניעה להתקדם בחקיקה על אף שהחוק מעורר קשיים משפטיים של ממש.
עוד לפני אישור החוק בממשלה, קרא יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי, לחברי הכנסת של יש עתיד שלא להיות בלון החמצן של הממשלה. "ברית עם ליברמן? לשם אתם לוקחים את הקולות של המחנה שלנו? קרה ללפיד משהו, זה לא אותו חוק. יאיר, באמת. אתה יודע, אני יודע וכולם יודעים, שאין בחוק הזה שוויון בנטל, ולא היה בחוק שלכם שוויון בנטל", אמר גבאי.
בשבוע שעבר הודיע ראש הממשךה, בנימין נתניהו, כי הוא מתכוון לקדם את חוק הגיוס, חרף התנגדות המפלגות החרדיות. נתניהו אמר בישיבת הממשלה האחרונה כי "אני לא רוצה בחירות, אבל גם לא מפחד מהן", אמר.
בתחילת החודש שעבר פרסמה הוועדה לבחינת גיוס בני הציבור החרדי במשרד הביטחון את המלצותיה למתווה חוק גיוס חדש. בין ההמלצות: קביעת יעדי גיוס חדשים לצה"ל ולשירות הלאומי, העלאה שנתית הדרגתית במספר המשרתים, סנקציות כלכליות משמעותיות על אי-עמידה ביעדי הגיוס וקידום הטבות ותגמולים לכלל המשרתים.