בתוך כך גורם ישראלי בכיר אמר הבוקר כי הרוסים פועלים כדי להרחיק את הכוחות האיראניים מסוריה. לדברי הגורם, מדובר רק על דרום סוריה באזור הסמוך לגבול ברמת הגולן. זאת על רקע הפגישה בין ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, בה עלה הנושא לדיון.
"רוסיה פועלת להרחיק את האיראנים מקו הגבול איתנו ברמת הגולן. זה לא שלם, זה לא מכל שטח סוריה, אבל היא פעלה להוציא אותם מדרום סוריה", אמר הגורם הבכיר. "עם זאת, ישראל עדיין רוצה להסיג אותם מכל שטח סוריה".
ראש הממשלה @netanyahu יציג בפגישתו עם פוטין את דרישות ישראל בנוגע לנושא הסורי. מדובר בשמירה על הסכמי הפסקת האש ואי הימצאות גורם צבאי באזור החיץ, הוצאת הכוחות האיראנים מסוריה ושמירה על חופש פעולה ישראלי @gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/LCG6KDUMSr
— כאן חדשות (@kann_news) 11 ביולי 2018
בתוך כך, יועצו של המנהיג העליון באיראן, עלי אכבר וליתאי, נפגש הבוקר עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, יממה לאחר פגישתו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. וליתאי העביר לפוטין איגרת מהמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי ומנשיא איראן חסן רוחאני.
כמו כן, הסנאטור האמריקני לינדזי גרהאם קרא במסר לבכירים בישראל לא לסמוך על ההבנות עם הרוסים. הוא קרא לארצות הברית לא לעזוב את הנוכחות שלה בסוריה, חרף הצהרת הנשיא דונלד טראמפ. נושא הנוכחות האמריקנית בסוריה יעלה לדיון במהלך המפגש של פוטין וטראמפ בהלסינקי, בשבוע הבא.
ראש הממשלה נתניהו אמר אחרי הפגישה עם פוטין כי "שימור חופש הפעולה של ישראל והבטחתו זה הישג מתמשך של ישראל. אנחנו פועלים במקום מאוד צפוף ולא רק שלא מתנגשים עם הרוסים, אלא מתאמים בין הצבאות, כולל בשעות האלה ובימים האלה. התיאום הזה נמשך". הוא הוסיף כי "אנחנו רואים איראנים ואת חיזבאללה ואנחנו פועלים נגדם".
לאחר פגישת נתניהו ופוטין אתמול אמרו גורמים בישראל כי "יש אינטרסים הן לישראל והן לרוסיה בהתפתחויות השונות בסוריה - ויש ניסיון למצוא את המכנה המשותף בין המדינות". לטענתם רוסיה אינה מעוניינת בהמשך ערעור היציבות באזור, אלא בחיזוק משטר אסד והשבתו לגבול.
נתניהו הציג לפוטין בפגישתו את דרישות ישראל בנוגע לסוגיה הסורית. מדובר בשמירה על הסכמי הפסקת האש מ-1974 ואי הימצאות גורם צבאי באזור החיץ, הוצאת הכוחות האיראנים מסוריה ושמירה על חופש פעולה ישראלי. פוטין, מצדו אמר לראש הממשלה כי רוסיה מכירה את עמדתה של ישראל, וציין כי היחסים הכלכליים והביטחוניים בין שתי המדינות מתפתחים בכיוון חיובי.