השר לביטחון הפנים עומר בר לב התייחס הבוקר (ראשון) בריאיון לכאן רשת ב לפרשת הסרסור בסוהרות ואמר כי אין טעם בשלב זה להקים ועדת חקירה בעניין. בריאיון לאריה גולן בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב אמר בר לב כי "ברגע שיש חקירה משטרתית אז גם אם יקימו ועדת חקירה או בדיקה, היא מנועה מלעסוק בנושאים שבהם עוסקת חקירת המשטרה. אפשר להקים ועדה אבל היא לא תהיה אפקטיבית בהתייחס לאירועים המזעזעים האלה ולכן צריך לתת לחקירה להימשך".
פרשת הסרסור בסוהרות | השר לביטחון פנים עמר בר-לב ל-@golan_aryeh: "כשיש חקירה משטרתית, גם אם מקימים ועדת חקירה או בדיקה היא מנועה מלעסוק בנושאים שהחקירה המשטרתית עוסקת בהם - הוועדה לא תהיה אפקטיבית. אין מקום לצו איסור פרסום. חשוב שהאזרחים ומשפחות המשרתים ידעו מה קורה"#הבוקרהזה pic.twitter.com/zWJXQQK2ZO
— כאן | רשת ב (@ReshetBet) July 31, 2022
בר לב ציין כי הוא אינו מבין מדוע הטיל בית המשפט צו איסור פרסום על הפרשה: "מתנהלת חקירה משטרתית אבל אני לא מבין למה יש צו איסור פרסום. במקרה הזה אין מקום לצו. כל אזרחי המדינה ובוודאי הורים ומשפחות שילדיהם משרתים בשב"ס חשוב שידעו מה קורה ומה קורה בחקירה".
האזינו לריאיון עם השר לביטחון הפנים עמר בר לב
סוהרת ששירתה בכלא גלבוע כחיילת בשירות חובה טענה ביום חמישי האחרון כי נאנסה בידי אסיר ביטחוני במהלך שירותה במקום. בקמפיין מימון המונים שיצרה כתבה הסוהרת: "לרוע מזלי, מכל בתי הכלא, הוצבתי בכלא גלבוע. גיליתי לתדהמתי שיש 'מפקד' אחד שהוא מחבל פלסטיני עם דם על הידיים, אשר שלט בכל הקצינים ואנשי הסגל שנשמעו לו וביצעו את 'פקודותיו' (בקשותיו) בלי שום ויכוח".
שלשום בית משפט השלום בראשון לציון הורה להכניס אישה בשנות ה-30 לחייה מלוד שיש חשש לחייה למקלט הגנה - למרות התנגדותה. האישה, אם לארבעה, סופגת איומים על חייה מצד הגרוש שלה ויריות לעבר בית משפחתה. היא נלקחה לתחנת משטרה לאחר שסירבה לעבור למקלט הגנה. בר לב אמר בהתייחסות לנושא זה כי "זו תופעה יותר רחבה, שחלקה תרבותית ומתקשרת לנושא של רצח של נשים בכלל ובחברה הערבית. בזה שאנשים לא מעידים בבית משפט ומאפשרים לעבריינים להסתובב ולגרום לבצע את זממם אם במקרה של רצח נשים או תאונות דרכים".
ביום שלישי האחרון נורתה למוות רבאב אבו סיאם, גם היא תושבת לוד בת 30, בחצר ביתה. לדברי המשטרה שטיפלה באבו סיאם תחת "נוהל אישה מאוימת", היא התבקשה כמה פעמים לשהות במקלט או דירת מסתור. עם זאת, היא לא שהתה במקלט לנשים נפגעות אלימות בתקופה האחרונה וככל הנראה שהתה אצל קרובי משפחה. אבו סיאם, אם לשלוש בנות, מורה בבית ספר יסודי, התגרשה לפני כחודשיים, והייתה מאוימת על ידי הגרוש שלה.