שעות ארוכות הקדיש בנט ביומיים החולפים להתייעצויות עם מקורביו בשאלת עתידו האישי. השאלה שעל הפרק: האם להתמודד בבחירות הקרובות או לקחת פסק זמן מהפוליטיקה? נקודת המוצא היא שבנט מעוניין בעשיה הפוליטית בטווח הארוך, ולכן ההתלבטות נוגעת לטקטיקה בטווח הקצר.
הפרגון, הביחד וה"אחים": האם לבנט ולפיד יש עתיד משותף?
בנימוקים שבעד התמודדות בבחירות הקרובות – הישארות "על הגלגל" הפוליטי, והאפשרות להיות שותף בהקמת ממשלת אחדות, אולי לא רחוקה מזו הנוכחית, גם בכנסת הבאה. כקושי, עלתה העובדה שגם אם יחליט להתמודד – לגמרי לא ברור באיזו מתכונת. למשל, יש מי ממקורבי בנט שעצתם היא שלא לרוץ יחד עם איילת שקד, מכיוון שהיא חותרת לממשלת ימין צרה – ואילו בנט מעדיף ממשלת אחדות רחבה.
הכנסת מתפזרת | ראש הממשלה בנט לחברי כנסת בימינה: שוקל לקחת פסק זמן מהחיים הפוליטיים ולא להתמודד בבחירות הבאות #חדשותהערב @shemeshmicha pic.twitter.com/cFcDqzCx7m
— כאן חדשות (@kann_news) June 22, 2022
למעשה, אין בידיו של בנט סיעה בכלל. חלק נכבד ממי שהיו ברשימתו בבחירות הקודמות, עזבו – ועל רבים מהנותרים הוא כבר לא סומך. כאן נכנסים הנימוקים לטובת פרישה זמנית מהחיים הפוליטיים. בנט ואנשיו מעריכים שגם סיבוב הבחירות הבא עשוי, בסבירות גבוהה, להוביל לפלונטר, ובעצם למערכת בחירות שישית או לממשלה שתחזיק שוב – זמן קצר בלבד.
אם זו ההנחה: יכול להיות שעדיף לבנט, שתומכיו המקוריים נטשו, להמתין מחוץ למערכת הפוליטית לתקופת צינון קצרה, לבנות מחדש את בסיס התמיכה, ולחזור מחוזק בסיבוב הבא.
ההחלטה של בנט תשפיע גם על נאמנו וחברו מתן כהנא, שמעורב מאוד בהתייעצויות. כהנא מוכן ויידרש לגזור את עתידו הפוליטי מזה של בנט. אם בנט יפרוש, יצטרך להחליט אם לעזוב יחד איתו, להצטרף למפלגה אחרת בינתיים או כפי שעלה בשיחות בין השניים – לקבל לידיו את ראשות ימינה בהמתנה לבנט שיחזור ויקח מידיו את המושכות בעתיד.
חברי סיעתו (הנותרים) של בנט שאלו אותו רבות על כוונותיו בימים האחרונים. נדמה שהוא רוצה לקבל את החלטותיו האישיות עוד לפני פיזור הכנסת, כך שהשואלים – אולי יקבלו תשובה בימים הקרובים.