כהנא: לא חששנו מסילמן 2, צריך בכיר מימינה בכנסת

כהנא: לא חששנו מסילמן 2, צריך נציג בכיר בכנסת
אחרי ההתפטרות מתפקיד שר הדתות, מתן כהנא התראיין לחדשות הערב וטען שיש צורך שייצב את הקואליציה מהכנסת. על ההילולה במירון אמר: "רואה את עצמי אחראי בפועל לאירוע"
מחבר מיכל רבינוביץ' מחבר מיכל רבינוביץ'
השר מתן כהנא באולפן
צילום: השר מתן כהנא באולפן

תזוזות בימינה: יומיים לאחר ההודעה על התפטרותו מתפקיד שר הדתות, מתן כהנא התראיין הערב (ראשון) לחדשות הערב בכאן 11 וטען כי המניע למהלך היה רצונו להיות נוכח בכנסת - ולא חשש שח"כ יום טוב כלפון יערוק לאופוזיציה. 

"לא הדחנו את יום טוב כלפון. הוא חבר כנסת מצוין של ימינה, הוא עשה דברים גדולים וטובים, אבל הרגשתי שעכשיו המקום של מישהו כמוני זה להיות בכנסת, בזירה המרכזית שבה הדברים מתנהלים. צריך בכיר בימינה בכנסת", אמר כהנא בריאיון למיכל רבינוביץ' והוסיף - "מאמין שאחזור להיות השר לשירותי דת". כהנא הדגיש שמשימתו בכנסת היא ייצוב הקואליציה. 

ח"כ כהנא הגיב לביקורת על תזמון ההתפטרות שלו - כמה ימים לפני ההילולה במירון, אליה נערך משרדו במשך חודשים ארוכים. "הובלתי את ההיערכות להילולה בחצי שנה האחרונה. אני רואה את עצמי אחראי. יהיה שר דתות בהגדרה, יכול להיות שפורמלית זה יהיה ראש הממשלה, אבל בפועל אני רואה את עצמי אחראי להילולה", אמר כהנא.

בשבוע שעבר פורסם בכאן חדשות תיעוד מביקור אבלים שערך כהנא אצל משפחת גול, ששכלה את אביה בפיגוע באלעד. בשבעה קישר כהנא בין בני המשפחה לבין ראש הממשלה בנט ששוחחו בטלפון. "ראש הממשלה לא יכול להגיע לכל מקום במדינת ישראל. הוא דיבר עם מספר משפחות ולא רק דרך החיבור שעשיתי", אמר בריאיון ח"כ כהנא. 

הח"כ מימינה הגיב לדברים שכתב היום שר האוצר אביגדור ליברמן, לפיהם יש לשנות חוק הלאום כדי שיותאם למעמד של העדה הדרוזית בישראל: "חוק הלאום הוא חוק חשוב מאוד. לא חושב שצריך לתקן אותו. יש קשר של חיים עם העדה הדרוזית ולא צריך לטפל בקשר הזה דרך חוק הלאום. אפשר לבטא את הקשר הזה בדרכים שהם לא חוק הלאום". 

בחירת העורכת